Έντονη ήταν η αντίδραση των εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο για τους ισχυρισμούς της Βίκυς Σταμάτη, η οποία μέσω του συνηγόρου της, Φραγκίσκου Ραγκούση, υποστήριξε πως δέχεται από εργαζόμενους «λεκτική και σωματική επίθεση». Όπως είπε ο συνήγορός της υπάρχει μια «προσπάθεια εξευτελισμού» της Β. Σταμάτη που νοσηλεύεται στο ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Ads

Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, αναφέρουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Όπως εξηγούν σε ανακοίνωσή τους:

  • Οι δηλώσεις στο δελτίο Τύπου περί “λεκτικής και σωματικής επίθεσης και προσπάθειας εξευτελισμού από εργαζόμενους” δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
  • Το νοσηλευτικό προσωπικό κατά καιρούς έχει δεχθεί από μέρους της απειλές για μηνύσεις, με αποτέλεσμα να εργάζεται υπό τον φόβο πειθαρχικών και ποινικών διώξεων.
  • Από τις πρώτες ημέρες νοσηλείας η νοσηλευόμενη ζητούσε να έχει στην κατοχή και στο δωμάτιό της διάφορα απορρυπαντικά εξαιρετικά επικίνδυνα για τους νοσηλευόμενους.
  • Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ο θεράπων ιατρός και η ιατρική ομάδα της κλινικής είναι ενήμεροι για τα προβλήματα και τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τη συμπεριφορά της νοσηλευόμενης.
  • Το νοσηλευτικό προσωπικό θα αγωνίζεται να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε όλους τους νοσηλευόμενους ασθενείς και φυσικά δεν θα επηρεαστεί από τους άδικους και άστοχους χαρακτηρισμούς του δικηγόρου της νοσηλευόμενης.