Η Ένωση Εργαζομένων στον ΗΣΑΠ καταγγέλλει «με το πιο κατηγορηματικό τρόπο τις πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών και τις πρακτικές των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών» που «έχουν μετατρέψει την διαδικασία του ελέγχου εισιτηρίων σε ‘κυνήγι κεφαλών’». Παράλληλα στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ εκφράζουν τη «βαθιά τους θλίψη» για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου που έχασε τη ζωή του μετά από την πτώση του από τρόλεϊ το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Ads

Εκφράζουν ακόμη την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια του 19χρονου, αλλά και την εμπιστοσύνη τους στη Δικαιοσύνη, που έχει επιληφθεί της έρευνας της υπόθεσης.

Όπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση: «Οι εταιρείες οφείλουν όπως άλλωστε έχουμε στο παρελθόν επισημάνει πολλές φορές, για τη σωστή εκπαίδευση εργαζομένων, στην τόσο ευαίσθητη και δύσκολη δουλειά του ελέγχου κομίστρου. Μέχρι σήμερα όμως, δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια σοβαρή και ουσιαστική εκπαίδευση για τον έλεγχο εισιτηρίων, έτσι ώστε να διενεργείται πάντα με τον απαραίτητο σεβασμό και την αξιοπρεπή συμπεριφορά προς τον επιβάτη».

Υπενθυμίζουν τέλος ότι η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ διεκδικεί με σειρά παρεμβάσεών της, τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου στο 1 ευρώ, καθώς και δωρεάν μετακίνηση για ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Ads

«Αυτές οι δύο τελευταίες διεκδικήσεις πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν από την κυβέρνηση και να εφαρμοστούν ως ελάχιστη ένδειξη κατανόησης στα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η κοινωνία», καταλήγουν.