Δημόσια συνέλευση πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα. Το αίτημα τους είναι «να μην ξεπουληθεί η εταιρία λόγω έλλειψης χρηματοδότησης». Στην συνέλευση παρευρέθηκε και εκπρόσωπος των εργαζομένων του εργοστασίου στην Κύμη, που διατηρεί η εταιρία. Ρεπορτάζ: Νίκος Μίχος /Φωτογραφία: Άννα Αμπάτη

Ads

 
«Κάποιοι λογαριασμοί της εταιρίας έχουν μπλοκάρει, καθώς δεν υπάρχει χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν κάποιοι συνάδελφοί μας», δήλωσε σε μεγάφωνο ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Παναγιώτης Δούκας.
 
Το πρόβλημα που έχει προκύψει, είναι ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, που είναι η μοναδική ελληνική εταιρία αμυντικών συστημάτων, χρηματοδοτούνταν από το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό, όμως, με την πολιτική της λιτότητας έπαψε να γίνεται. Υπάρχει, λοιπόν, ο κίνδυνος, σύμφωνα με τους εργαζομένους, που μίλησαν στο tvxs.gr, η εταιρία να βρεθεί σε αδιέξοδο.
 
image

Ήδη οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Κύμης βρίσκονται σε αδιέξοδο. «Θέλουμε την βοήθειά σας», δήλωσε με την σειρά της στην συνέλευση εκπρόσωπός τους. Παίρνοντας πίσω τον λόγο ο κ. Δούκας τόνισε πως «πρέπει να μπορούμε να πούμε ότι παλέψαμε για το μεροκάματό μας».