Σε καταγγελία για ελλιπή μέτρα ασφαλείας προχώρησαν οι εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης σχετικά με το τραγικό δυστύχημα που συνέβη το πρωί της Δευτέρας (29/5) και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας εργαζόμενος.

Ads

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι έλειπε μία λάμα -χαμηλού κόστους- από το γάντζο όπου αποτελεί ασφάλεια για να το κρατάει σταθερό  και έτσι η προπέλα έπεσε και χτύπησε τους τρεις εργάτες. Τον πρώτο τον καταπλάκωσε και βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ οι άλλοι δύο 47 και 43 χρονών τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο 47χρονος έχει οδηγηθεί στο Τζάνειο για να υποβληθεί σε πολύωρο χειρουργείο, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Ο 43χρονος βρίσκεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, έχει χτυπήσει στο κεφάλι και υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Ads

Επιπλέον, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής συνεδρίασε και αποφάσισε 24ωρη απεργία τηn Τρίτη. Οι εργαζόμενοι καλούν σε συγκέντρωση στις 8:00 στην είσοδο της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος. Στη συνέχεια θα ρποχωρήσουν σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας.

ΓΣΕΕ: Να αποδοθούν ευθύνες για το εργατικό δυστύχημα – Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας

«Δυστυχώς, ακόμη ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του εν ώρα εργασίας και δύο εργαζόμενοι τραυματίζονται, γιγαντώνοντας τη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων στη χώρα μας. Η σημερινή τραγωδία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με τον θάνατο ενός 47χρονου χειριστή γερανού και τον τραυματισμό ακόμη δύο εργατών, αποδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο το μέγεθος του προβλήματος στη χώρα μας» αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία τονίζει ότι έχει κατ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα, ζητώντας τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων, «ώστε να μην θρηνήσουμε άλλους εργαζόμενους».

«Ζητάμε για πολλοστή φορά από τους υπεύθυνους, τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων, καθώς και την εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας. Ζητάμε για τη σημερινή τραγωδία την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν και την τιμωρία των υπευθύνων» επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

Επιθεώρηση Εργασίας: Διερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος

Διερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, όπου άνδρας ηλικίας 47 ετών, χειριστής γερανοφόρου οχήματος, έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο εργάτες τραυματίστηκαν, όπως αναφέρει η Επιθεώρηση Εργασίας σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, σημειώνει ότι επιθεωρητές υγείας και ασφάλειας από τον Πειραιά, μετέβησαν αμέσως στο σημείο, μόλις έλαβαν γνώση του συμβάντος.

Όπως επισημαίνει η Επιθεώρηση Εργασίας, με την ολοκλήρωση της διερεύνησης θα συνταχθεί έκθεση, που θα αφορά στα αίτια και των τριών περιστατικών και η οποία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία Πειραιά.

Επίσης τονίζεται ότι η Επιθεώρηση Εργασίας διενεργεί τακτικούς ελέγχους στο σύνολο της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.