Ακόμα ένας οικοδόμος έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας, αυτήν τη φορά στην πόλη της Ξάνθης. Ο άτυχος 57χρονος δούλευε σε οικοδομή στην πόλη όταν καταπλακώθηκε από μπάζα.

Ads

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας εκφράζει τη θλίψη, την οργή και την αγανάκτησή της για το τραγικό περιστατικό ζητώντας την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών και την απόδοση ευθυνών.

«Είναι αδιανόητο, σ΄ ένα νομό που έχει περίπου 10.000 οικοδόμους να μη γίνονται προληπτικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι εργαζόμενοι την ώρα που παλεύουν για το μεροκάματο» σχολιάζει η ΓΣΕΕ.

Και τονίζει πως «παρά τις συνεχείς πιέσεις του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης τόσο στο Υπουργείο Εργασίας όσο και στην Περιφέρεια, τεχνικοί επιθεώρησης υπάρχουν μόνο στη Δράμα και φυσικά δεν μπορούν να ελέγξουν το σύνολο των εργασιακών δραστηριοτήτων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι πρώτη σε εργατικά δυστυχήματα, χωρίς να έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα».

Ads

«Είναι απαίτησή μας τόσο από το Υπουργείο Εργασίας όσο και από το ΣΕΠΕ, να κατανοήσουν επιτέλους ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ζωές όσων παλεύουν για το μεροκάματο» καταλήγει η ανακοίνωση.