Έρευνες στα αστυνομικά τμήματα της Νίκαιας, του Ρέντη και των Καμινίων διεξάγει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής. Συμπληρωματικός φάκελος για αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής στον Άρειο Πάγο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες έρευνες της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, στα αστυνομικά τμήματα της Νίκαιας, του Ρέντη αλλά και στα Καμίνια μετά από τη σχετική εντολή της Δευτέρας. Σημειώνεται ότι για τα τμήματα αυτά έχουν προηγηθεί καταγγελίες της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) για ρατσιστικά επεισόδια.

Στο μεταξύ, ο υπ. Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας απέστειλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου συμπληρωματικό φάκελο με στοιχεία από επιθέσεις, στις οποίες εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή. Ανάμεσα στα στοιχεία περιλαμβάνεται και το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον μελών του ΠΑΜΕ, στη διάρκεια αφισοκόλλησης στο Πέραμα. Για την επίθεση δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής καμία σύλληψη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο φάκελος περιλαμβάνει και «χρονολογικό κατάλογο επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών του κόμματος "Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή"», τον οποίο παρέδωσε στον υπ. Δημοσίας Τάξης ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι καταθέσεις στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου δημοσιογράφων που έχουν ασχοληθεί με το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, ενώ αναμένεται να καταθέσουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, πλην του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής.

Οι απόψεις και οι εμπειρίες των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων θα ενταχθούν στη δικογραφία που σχηματίζεται για ενδεχόμενη συγκρότηση, συμμετοχή ή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Επιπλέον, καταθέτουν ανωνύμως και πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής που έχουν απομακρυνθεί από την οργάνωση και επιθυμούν να δώσουν στοιχεία για τη δομή της.