Νέο ένταλμα σύλληψης κατά του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη εκδόθηκε την Πέμπτη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της αντιτρομοκρατικής στο πολεμικό μουσείο (ΠΑΛΙΣ) του καταζητούμενου εφοπλιστή στο Κορωπί. Εν τω μεταξύ οι έρευνες των αρχών για το οπλοστάσιο και τους χρηματοδότες συνεχίζονται.

Ads

 
Προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχουν αναφερθεί στον Αναστάσιο Πάλλη, φυγόδικο επιχειρηματία και μέτοχο του Πρώτου Θέματος, συνδέοντάς τον με τα όπλα και τη χρηματοδότηση της νεοναζιστικής οργάνωσης. Στο πολεμικό μουσείο του Πάλλη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εντοπίστηκαν περίπου 25 κοντέινερ γεμάτα με χιλιάδες όπλα. 

Στην έπαυλή του στη Βάρη, την Τετάρτη, η αντιτρομοκρατική εντόπισε μεταξύ άλλων πυροβόλα όπλα και πιστόλια, διόπτρες, δεκάδες μαχαίρια αλλά και ένα μουσείο ναζί. Επίσης σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά που συνδέεται με τον Α. Πάλλη εντοπίστηκε αντιαεροπορικό όπλο.
 
Πληροφορίες από το Έθνος αναφέρουν πως  η αστυνομία μεταξύ άλλων έχει εντοπίσει στο πλαίσιο των ερευνών ακόμη και G3 και Καλάσνικοφ. Την Πέμπτη αναμένεται να γίνει πλήρης καταγραφή του οπλισμού, ενώ θα προχωρήσουν και οι απαραίτητες ενέργειες για να εξακριβωθεί η προέλευση των πολεμικών όπλων.
 
Μέχρι αυτήν την ώρα ο Πάλλης δεν έχει εντοπιστεί από τις αρχές. Οι αρχές πέρα από τη σχέση του καταζητούμενου με τη Χρυσή Αυγή διερευνούν και τις ενδεχόμενες σχέσεις του με την ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι ο καταζητούμενος επιχειρηματίας, που δήλωνε και εφοπλιστής, είχε οργανώσει δίκτυο παράνομης, συνεχούς εισαγωγής και εξαγωγής όπλων με κοντέινερ που παρέμεναν σε χώρους ελεύθερης διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, όπου είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθούν.
 
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Αναστάσιου Πάλλη εκκρεμούσε ήδη ένταλμα στο πλαίσιο της ανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη, για επισφαλή δάνεια ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που πήρε από την τράπεζα FBB συμφερόντων του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη, ενώ κατηγορείται και για την υπόθεση αρπαγής του πρώην συνεργάτη του Έντουραντ Στέισι (Διαβάστε εδώ). Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διενεργηθεί λεπτομερής έλεγχος και στα οικονομικά των εταιρειών του, έτσι ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να αξιολογήσουν αν υπάρχει σύνδεση με οποιονδήποτε τρόπο με τη Χρυσή Αυγή

Σημειώνεται πως την Τετάρτη κατά την έφοδο της αντιτρομοκρατικής στην έπαυλη του Πάλλη στη Βούλα συνελήφθη ο επιστάτης σε βάρος του οποίο σχηματίστηκε ποινική δικογραφία. Ο εισαγγελέας του απήγγειλε κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και ειδικότερα για διακεκριμένη οπλοκατοχή (κακούργημα) και παράνομη οπλοκατοχή (πλημμέλημα). Ο επιστάτης έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.  

Ads