Τσιγκούνικα θα κάνουν φέτος διακοπές οι Έλληνες, με το 50% να μην μπορεί να διαθέσει πάνω από 500 ευρώ για να παραθερίσει.

Ads

Σύμφωνα με έρευνα της PayPal και της GfK, το μεγαλύτερο ποσοστό (52%) των Ελλήνων σχεδιάζει να διαθέσει 250 με 500 ευρώ για τα έξοδα των διακοπών, ενώ μόλις το 9% θα ξοδέψει πάνω από 500 ευρώ, χωρίς όμως να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ. Ακόμα ένα αντίστοιχο ποσοστό (9%) των Ελλήνων ερωτηθέντων απάντησε ότι διατίθεται να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ για τις διακοπές του.

Οι πιο «σφιχτοί» τουρίστες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη φαίνεται ότι είναι οι Ούγγροι, αφού οι περισσότεροι από αυτούς (51%) σχεδιάζουν να ξοδέψουν έως 250 ευρώ στα ταξίδια τους.

Οι περισσότεροι καταναλωτές στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη επιθυμούν να πάνε δύο εβδομάδες διακοπές το καλοκαίρι. Αυτό ισχύει για το 44% των Πολωνών, το 37% των Τσέχων, το 24% των Ελλήνων και το 24% των Ούγγρων. Όσοι αρκούνται σε μόνο μία εβδομάδα για τις διακοπές τους είναι λιγότεροι συνολικά στις εν λόγω χώρες (το 24% των Πολωνών, το 25% των Τσέχων και το 14% των Ούγγρων), όμως η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση και υπερισχύει με ποσοστό 36%. Οι Ούγγροι, επίσης, είναι εκείνοι που αποφασίζουν συχνότερα να πάρουν άδεια άνω των 14 ημερών (50%), σε αντίθεση με τους Έλληνες, όπου το 22% των τουριστών περνάει λιγότερες από επτά συνεχείς ημέρες στις διακοπές.

Ads