Έρευνα σε ινστιτούτο πολιτικού κόμματος, που όμως δεν το κατονομάζει, διενεργεί το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με γραπτή απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μ. Χρυσοβελώνη, η οποία αφορούσε το Ινστιτούτο «Ίων Δραγούμης» του ΛΑΟΣ.

Ads

 
Υπενθυμίζεται ότι από το Ινστιτούτο «Ίων Δραγούμης» παραιτήθηκε ο πρόεδρός του καταγγέλλοντας ότι δεν αποδόθηκαν τα χρήματα της επιχορήγησης για το 2012.
 
Η απάντηση του Γ. Μαυραγάνη ήταν ότι «το ΣΔΟΕ διενεργεί σχετική έρευνα, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας», αλλά δεν δίνει περισσότερα στοιχεία.
 
Στην ερώτηση απάντησε και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης αναφέροντας ότι το ΥΠΕΣ δεν έχει δικαίωμα άσκησης ελέγχου, καθώς αυτό το πράττει Επιτροπή της Βουλής.
 
Ωστόσο έδωσε στοιχεία για την χρηματοδότηση των ιδρυμάτων των κομμάτων, λέγοντας ότι το 2012 δόθηκαν συνολικά 23,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1.868.244,78 ευρώ στον ΛΑΟΣ.
 
Η απάντηση του ΛΑΟΣ
 
«Το Ίδρυμα «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ» ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από το ελληνικό Δημόσιο, όπως, κατά περιόδους, τα Ιδρύματα των Κ. Καραμανλή, Α. Παπανδρέου, Κ. Σημίτη, Κ. Μητσοτάκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ και προσθέτει τα εξής:
 
«Δημιουργήθηκε από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, όχι με στόχο την εξασφάλιση πόρων, αλλά την προαγωγή εθνικών θεμάτων και χρηματοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από τον ΛΑ.Ο.Σ.
 
Υπενθυμίζουμε ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, είναι το μόνο κόμμα που δεν έλαβε ποτέ δάνειο από τράπεζες, σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ) ενώ ακόμα και κάποια νεόκοπα, ζήτησαν δάνειο πριν καν ξεκινήσει η κρατική χρηματοδότηση.
 
Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι ο ΛΑ.Ο.Σ είναι το μόνο κόμμα που έχει επιστρέψει στο Δημόσιο 1.000.000 ευρώ για το Ταμείο Φτώχιας».