Οι εργαζόμενοι ζητούν την ενίσχυση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων σε όλους τους κλάδους απασχόλησης και την ενίσχυση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, σύμφωνα με την έρευνα  κοινής γνώμης της Metron Analysis για λογαριασμό της ΓΣΕΕ.

Ads

Όπως αναφέρει η συνομοσπονδία: «Το 61% των Ελλήνων πολιτών κρίνουν αναγκαία την ενδυνάμωση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων σε όλους τους κλάδους απασχόλησης και τη διάρθρωση της πραγματικής οικονομίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα Πανελλήνιας Συνδρομητικής Έρευνας που διενήργησε η Metron Analysis για λογαριασμό της ΓΣΕΕ στο πεδίο της αγοράς εργασίας.

Επίσης, η ενίσχυση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καταγράφεται ως ευρεία πλειοψηφική άποψη σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες ανάλογα με  την ιδεολογική αυτοτοποθέτηση των ερωτώμενων στο πολιτικό φάσμα ή το κομματικό πρόσημο της ψήφου τους στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές.

Η Τηλεφωνική Έρευνα πραγματοποιήθηκε σε σταθμισμένο δείγμα (φύλο, ηλικία, ψήφο στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές) 1.205 ατόμων ηλικίας από 18 και άνω.

Ads

Ολόκληρη η έρευνα: