Ένα «θρίλερ» βρίσκεται σε εξέλιξη οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές πραγματοποιούν έρευνες κάτω από συνθήκες απόλυτης μυστικότητας σχετικά με τους καταγγελλόμενους θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της χώρας.

Ads

Στο επίκεντρο των ερευνών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, έχει μπει ένας Έλληνας καρδιοχειρουργός.

Το βασικό τμήμα της έρευνας αφορά μία ιδιωτική κλινική και οι Αρχές καλούν σε καταθέσεις τους γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους, ιατρούς και άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως να έχουν περισσότερες πληροφορίες για τις καταγγελίες.

Έρευνα φέρεται να έχει γίνει και από αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας, η οποία σταμάτησε τις εργασίες της στις αρχές του 2023.

Ads

Πώς ξεκίνησε η έρευνα

Η αστυνομική και δικαστική έρευνα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκίνησε από μία εγγραφή αναφορά που στάλθηκε σε Συλλόγους Καρδιοπαθών Παιδιών το 2021 και πιο συγκεκριμένα από άτομα, που δηλώνουν ότι υπήρξαν γονείς 15 παιδιών τα οποία χειρουργήθηκαν από συγκεκριμένο καρδιοχειρουργό και έχασαν τη ζωή τους μετά από «πλημμελείς ενέργειές του», όπως και αναφέρεται στη δήλωση.

Όπως σημειώνεται στο εν λόγω κείμενο ο επικεφαλής Διευθυντής, στα περίπου 70 χειρουργεία που πραγματοποιήθηκαν πέρσι το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους από τις ενέργειες του γιατρού. Αρκετά από αυτά, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν επανήλθαν ποτέ από τα χειρουργεία καθώς έμειναν «φυτά».

Οι καρδιοχειρουργοί επισημαίνουν ότι το ποσοστό θνητότητας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι 2-4% και σε καμία περίπτωση στο 20% που φτάνει στις επεμβάσεις του συγκεκριμένου γιατρού.

Το μυστήριο με τη ΜΚΟ

Όπως τονίζουν οι γονείς των παιδιών, ο συγκεκριμένος χειρουργός παραπλανεί τον κόσμο με μια φιλανθρωπική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που έχει δημιουργήσει, ενώ έχει αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα από τα νοσοκομεία που εργαζόταν. Πλέον, οι αστυνομικοί εξετάζουν κάθε λεπτομέρεια από τους ιατρικούς φακέλους των ασθενών που χειρούργησε ο συγκεκριμένος γιατρός.