Το γύρο του διαδικτύου κάνει φωτογραφία που δείχνει διαδηλώτρια να χρησιμοποιείται ως ασπίδα από τα ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια οδομαχιών που ακολούθησαν τις διαδηλώσεις για την άφιξη Μέρκελ στην Αθήνα. Η φωτογραφία αναρτήθηκε αρχικά στο demotix, το διεθνές πρακτορείο που συγκεντρώνει πληροφορίες μέσω της «δημοσιογραφίας των πολιτών» σε όλο τον κόσμο.

Ads

Η απαράδεκτη εικόνα προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, που σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται ακόμη και στη διεξαγωγή έρευνας για την υπόθεση.
 
Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Ξενοφώντος, λίγα λεπτά μετά τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης.

Είχε προηγηθεί μια επιχείρηση των ΜΑΤ κοντά στη στάση του τραμ επί της λεωφόρου Αμαλίας, η οποία οδήγησε στη διάσπαση των διαδηλωτών στα γύρω στενά και στο Ζάππειο. Επί της Αμαλίας, μετά τη στάση του τραμ, ήταν το σημείο όπου συνελήφθη η νεαρή διαδηλώτρια. 

image

Ads

image

image
 
Η κίνηση του άνδρα των ΜΑΤ να χρησιμοποιήσει τη νεαρή κοπέλα ως ανθρώπινη ασπίδα, ώστε να αναγκάσει άλλους διαδηλωτές να σταματήσουν τη ρίψη αντικειμένων, προκάλεσε έκρηξη οργής από δεκάδες πολίτες που ήταν παρόντες.

image