Έρευνα για εμπρησμό από πρόθεση ξεκίνησαν οι αρχές της Νάντης, στη δυτική Γαλλία, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στον καθεδρικό ναό της πόλης, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Πιερ Σενές.

Ads

Σε αυτό το στάδιο διενεργείται έρευνα για εμπρησμό από πρόθεση» δεδομένου ότι εντοπίστηκαν τρεις διαφορετικές εστίες, εξήγησε ο εισαγγελέας. «Δεν μπορούμε ακόμη να εξάγουμε συμπεράσματα επειδή πρέπει να ερευνηθούν πολλά πράγματα από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν νέα στοιχεία», πρόσθεσε.

Η πυροσβεστική επιστρατεύοντας περισσότερους από 60 άνδρες κατάφερε να σβήσει τη φωτιά, δύο ώρες αφού έφτασε στο σημείο, καθώς ειδοποιήθηκε από περαστικούς που είδαν τις φλόγες λίγο πριν τις 8 το πρωί.

«Οι ζημιές επικεντρώνονται στο μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο που φαίνεται πως έχει καταστραφεί πλήρως. Η εξέδρα στην οποία βρίσκεται είναι πολύ ασταθής και κινδυνεύει να καταρρεύσει», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της πυροσβεστικής, στρατηγός Λοράν Φερλέ, σε συνέντευξη Τύπου μπροστά από τον ναό.

Η υπηρεσία διευκρίνισε πως οι ζημιές δεν συγκρίνονται με αυτές που άφησε πίσω η πυρκαγιά στη Παναγία των Παρισίων του Παρισιού πριν έναν χρόνο.

Ads

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται πυρκαγιά στον ναό της Νάντης. Το 1972, η στέγη του ναού Σεν-Πιερ-ε-Σεν-Πολ, που κατασκευάστηκε ανάμεσα στον 15ο και τον 19ο αιώνα, καταστράφηκε από φωτιά, με αποτέλεσμα ο ναός να ανοίξει και πάλι στους πιστούς μόλις τον Μάιο του 1985, έπειτα από 13 χρόνια εργασιών.