Τη διερεύνηση ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν τη Δικαιοσύνη ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου για δικαστικό που φέρεται να είχε «ιδιαίτερη σχέση» με υποψήφια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, την οποία και βοήθησε να μπει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως δικαστής. Σύμφωνα με τα δημοσίευματα αυτή η σχέση τον καθιστά ευάλωτο στους εκβιασμούς. 

Ads

«Ως υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στην διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν την Δικαιοσύνη. Σεβόμενος την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, καλώ όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Παρασκευόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δικαστικό ο οποίος είναι στη σύνθεση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που χειρίζεται την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών. Δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο εν λόγω δικαστικός είναι ευάλωτος σε εκβιασμούς λόγω της εν λόγω σχέσης του.