Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε από την ΕΛΑΣ μετά τις δηλώσεις του αστυνομικού Γιώργου Σπυρόπουλου σε χθεσινή εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, το υλικό από την εκδήλωση θα υποβληθεί στην εισαγγελία προς αξιολόγηση. Στο μεταξύ ένα νέο βίντεο ναζιστικού μίσους που φέρεται να περιλαμβάνεται στη δικογραφία των Εφετών Ειδικών Ανακριτριών που στάλθηκε στη Βουλή και ζητά την άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών του νεοναζιστικού κόμματος, ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα, αποδεικνύοντας και τη στρατιωτική οργάνωση του κόμματος. 
 

Ads

Ο αστυνομικός, Γιώργος Σπυρόπουλος, θα είναι υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή για την Περιφέρεια Κρήτης. Παρόντες στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Ηλίας Παναγιώταρος και η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.

Τον δε Σπυρόπουλο οι χρυσαυγίτες παρουσίασαν ως «απάντηση στα περί εγκληματικής οργάνωσης». Ο ίδιος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι είχε «την τιμή να ανήκει στην προσωπική φρουρά του Μιχάλη Αρβανίτη. Τελειώνοντας την ομιλία του φώναξε μεταξύ άλλων: «Ζήτω η νίκη, ζήτω ο αρχηγός, ζήτω οι έγκλειστοι βουλευτές, ζήτω η ΕΛΑΣ». 


Αποσπάσματα από τις  δηλώσεις του 
 
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης επιτέθηκαν μεταξύ άλλων με σφοδρότητα στη Δικαιοσύνη. Ο Μιχάλης Αρβανίτης, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους ναζιστικά, κάνοντας λόγο για «χαιρετισμό τιμής, ανατάσεως και νίκης». Κατόπιν σε μια ομιλία μίσους, εκτόξευσε απειλές εναντίον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και απείλησε με καταναγκαστικά έργα.

Οι Παναγιώταρος και Κασιδιάρης άφησαν μεταξύ άλλων σεξουαλικά υπονοούμενα για τον υπ. Εσωτερικών της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη «που δεν μπορεί να βρει γκόμενα» και άλλους υπουργούς της ΝΔ, με τον Κασιδιάρη να αποφαίνεται: «εμείς παίζουμε με όπλα, όχι με κούκλες».