Έρευνα διέταξε το Λιμενικό Σώμα για το επεισόδιο με το μετανάστη που φέρεται να απείλησε να πετάξει το μωρό του εναντίον των αστυνομικών, σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. 

Ads

Το πρωί στην Πύλη Ε3 υπήρξε ένταση μετά την προσπάθεια κυβερνητικού κλιμακίου να πείσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να επιβιβαστούν σε πούλμαν και να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.

Σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό κάνει λόγο για απαράδεκτη, απερίσκεπτη, ανάλγητη και βίαιη συμπεριφορά αναφορικά με τον άνδρα που απείλησε να πετάξει το βρέφος. 

Τι υποστηρίζει ο μετανάστης

«Είδα να συλλαμβάνουν τον αδελφό μου και μπήκα μπροστά με το παιδί για να τους πω να μας συλλάβουν όλους αν θέλουν να το κάνουν για έναν από εμάς», εξήγησε ο μετανάστης από το Αφγανιστάν στο Νewsit και τόνισε πως ζήτησε συγγνώμη από τις ελληνικές αρχές όταν κλήθηκε για απολογία από το Λιμενικό.

«Όλοι φοβόμαστε μήπως κάποιος κάνει κάτι παρόμοιο, όλοι έχουμε παιδιά», συνέχισε ενώ σε ερώτηση για το διάλογο που είχε με τους αστυνομικούς μετά το περιστατικό σημείωσε ότι του ζητήθηκε να μεταφερθεί ο ίδιος και οι συμπατριώτες του σε ένα από τα κέντρα φιλοξενίας που υπάρχουν στη χώρα καθώς διατρέχει μεγάλο κίνδυνο από την παραμονή του στο λιμάνι του Πειραιά.

Ads

«Ήρθαμε σε μια χώρα αναζητώντας ειρήνη και δεν την έχουμε βρει ακόμα» κατέληξε και μας άφησε προκειμένου να φροντίσει το παιδί του το οποίο υπέστη σοκ από τον φόβο μετά το περιστατικό.