Έγγραφο του FBI, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία για τη Novartis, κάνει αναφορά σε επτά από τους δέκα συγκεκριμένους πολιτικούς που κατονομάζονται στην δικογραφία της υπόθεσης.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real FM, πρόκειται για τους κ.κ. Λοβέρδο, Σαλμά, Γεωργιάδη, Λυκουρέντζο, Σαμαρά, Στουρνάρα και Αβραμόπουλο, ενώ δεν υπάρχουν τα ονόματα των κ.κ. Πικραμμένου, Βενιζέλου και Κουτρουμάνη.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για πληροφορίες, υλικό του FBI, το οποίο, όπως σημειώνεται στο έγγραφο, είναι για την εφαρμογή του νόμου και για αποδεικτικούς λόγους και τονίζουν ότι είναι μόνο για τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Στο έγγραφο δεν γίνεται αναφορά σε χρηματισμό ενώ επισημαίνεται ότι αποτελεί πληροφόρηση κι όχι τελικό συμπέρασμα. 

Τι λένε οι συνεργάτες του Σαμαρά 

Σημειώνεται ότι οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά υποστηρίζουν ότι στα έγγραφα του FBI δεν υπάρχει καμιά αναφορά στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού. «Η σκευωρία και η γελοιότητα της κυβέρνησης και των συνεργών της αποκαλύπτεται καθημερινά. Η εισαγγελέας Τουλουπάκη ζήτησε από το FBI να στείλει ό,τι στοιχεία είχε για την υπόθεση Novartis στην Ελλάδα. Το FBI έστειλε ό,τι στοιχεία γνώριζε από τη δική του έρευνα, στα οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού», σημειώνουν χαρακτηριστικά. 

Ads

«Μετά από λίγες εβδομάδες, η κυρία Τουλουπάκη ζητάει και πάλι από το FBI αν θα μπορούσε τα στοιχεία που της είχαν ήδη στείλει, να τα συσχετίσει στην έρευνα για 7 πολιτικούς μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Σαμαράς. Το FBI της δίνει την άδεια να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία αυτά στα οποία εξακολουθεί και πάλι να μην υπάρχει καμία αναφορά, άμεση ή έμμεση, στον Αντώνη Σαμαρά. Το μόνο που επιβεβαιώνει επομένως το έγγραφο του FBI, είναι ότι από την Αμερικανική έρευνα δεν έχει προκύψει το παραμικρό για τον πρώην πρωθυπουργό», προσθέτουν και καταλήγουν: «Επιβεβαιώνει όμως και την διατεταγμένη μεθόδευση της κυβέρνησης και της κας Τουλουπάκη να ενισχύσει με δήθεν στοιχεία των Αμερικανικών Αρχών την κυβερνητική σκευωρία που ήδη καταρρέει. Όσα ψέματα και αν πουν οι σκευωροί δεν πρόκειται να γλιτώσουν!».