1.Με έγγραφό του που απέστειλε σε βρετανικό δικαστήριο στο πλαίσιο της δίκης του ζεύγους Γριβέα – Βάτσικα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, παραδέχεται ότι στον Κορυδαλλό αλλά και σε άλλες ελληνικές φυλακές καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν εφαρμόζεται το άρθρο 3 της σύμβασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, που απαγορεύει τους βασανισμούς.

Ads

 
2.Ο ΟΗΕ ξεκινά έρευνα για να διαπιστωθεί εάν το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου κατά την χερσαία επέμβασή του στην Λωρίδα της Γάζας όπου περισσότεροι από 650 Παλαιστίνιοι και μόλις 30 Ισραηλινοί έχουν χάσει την ζωή τους.
 
3.Την ίδια στιγμή οι Γιατροί χωρίς Σύνορα περιγράφουν τι συνέβη το βράδυ της νύχτας που οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα νοσοκομείο στην Γάζα.
 
4.Ένας από τους αρχηγούς των ρωσόφιλων αυτονομιστών στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας παραδέχθηκε σε συνέντευξή του ότι η πλευρά του διαθέτει πυραυλικά συστήματα σαν αυτό που κατέρριψε το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών – δήλωση που αν και άγνωστη η σκοπιμότητά της δικαιώνει την άποψη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
 
5.Εξηγήσεις στον εισαγγελέα  έχει κληθεί να δώσει ο πρώην διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος και ακόμη επτά μέλη της αρμόδιας επιτροπής που ενέκριναν την εξαγορά ποσοστού 31,3% της Proton Bank από τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τον Μάρτιο του 2010. Το αδίκημα για το οποίο έχουν κληθεί είναι αυτό της συνέργειας σε κακουργηματική απιστία η οποία τελέστηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.
 
6.Μια τετραπληγική γυναίκα στην Κρήτη που ζούσε με μηχανική υποστήριξη πέθανε μια ώρα αφού η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα, σύμφωνα με τα παιδιά της που κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
 
7.Σε εν πλω διαμαρτυρία προχωρά την Παρασκευή το ανοιχτό συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου, μαζί με πλήθος φορέων, για την αποτροπή της καταστροφής των χημικών της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης, στη Μεσόγειο.