Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις συζητήσεις με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής της με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Στη δήλωση της όπως διανεμήθηκε από το γραφείο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Κ. Λαγκάρντ τόνισε: «Συναντήθηκα σήμερα με τον Έλληνα υπουργό και την ελληνική αποστολή. Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επιστροφής των θεσμών, στα δυο σκέλη του ελληνικού προγράμματος, μεταρρυθμίσεις και απομείωση του χρέους».

Στη συνάντηση εξετάστηκαν η επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα, το κείμενο του Μνημονίου του ΔΝΤ (MEFP), το staff level agreement και το ζήτημα του χρέους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος της συνάντησης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Προσερχόμενος στη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ρωτήθηκε για τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ότι το πλεόνασμα διαμορφώθηκε στο 3,9% του ΑΕΠ πέρυσι. “Ήταν αναμενόμενο ότι θα ήταν καλύτερο. Αλλά ήταν καλύτερο και από αυτό που περιμέναμε”, ανέφερε ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά του ΔΝΤ, όταν ρωτήθηκε σχετικά. Υπενθυμίζεται ότι  ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ δεν αποδείχθηκαν ρεαλιστικές, αντίθετα της ελληνικής κυβέρνησης είναι ρεαλιστικότερες.

Εξαρχόμενος της συνάντησης ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως η συζήτηση με την Κριστίν Λαγκάρντ «πήγε πολύ καλά».

Σημειώνεται πως στη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκαν ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πολ Τόμσεν και η υπεύθυνη της Αποστολής Ντέλια Βελκουλέσκου. Ο υπουργός Οικονομικών θα έχει επίσης συναντήσεις με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.