Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Πέμπτης στην υπό κατάληψη Βίλα Αμαλίας στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν. Ήδη έχουν γίνει 8 προσαγωγές και οι προσαχθέντες έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ. Συγκέντρωση αλληλεγγύης με μικροφωνική πραγματοποιείται έξω από τη Βίλα Αμαλίας. 

Ads

Σύμφωνα με το left.gr έγιναν και 4 προσαγωγές ατόμων στο δρόμο, που μεταφέρθηκαν στο ΑΤ του Αγ. Παντελεήμονα, ωστόσο λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. 

image

image
Φωτογραφίες από το left.gr
 
Η αστυνομική επιχείρηση έγινε παρουσία εισαγγελέα και – σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες – μετά από καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών. 

Ads

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στο κτίριο έχει βρεθεί μεγάλος αριθμός άδειων φιαλών (1.500 περίπου), δοχείο με εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες μεγάλου μεγέθους (γουρούνες), πτυσσόμενο κλομπ, μαχαίρια, σφεντόνες, μεταλλικά σφαιρίδια, σφυρί και μικροποσότητες κάνναβης.
 
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται ακόμη στην περιοχή, όπου πραγματοποιείται επίσης συγκέντρωση αλληλεγγύης.

image

Σε δηλώσεις του σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το μήνυμα μας είναι σαφές: Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορεί να είναι χώρος ανομίας. Και τα χιλιάδες μπουκάλια για την παρασκευή βομβών ‘μολότοφ’ και τα άλλα υλικά που βρέθηκαν στη ‘Βίλα Αμαλία’ αποδεικνύουν ότι ο χώρος αυτός υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια ένα εργαστήρι o ανομίας».
 
Σε ερώτηση για το εάν θα συνεχιστούν σε άλλες καταλήψεις ανάλογες επιχειρήσεις, ο υπουργός απάντησε: «Η ΕΛ.ΑΣ. έχει μία υποχρέωση από το Σύνταγμα και τους νόμους. Και το ξαναλέω, έχει την εντολή του Πρωθυπουργού να αποκαταστήσει το αυτονόητο. Να αποκαταστήσει τη νομιμότητα οπουδήποτε και εάν αυτή παραβιάζεται. Δεν λέω ότι έχει ένα εύκολο έργο, δεν λέω ότι αύριο θα γίνουν θαύματα. Αλλά αυτή είναι η εντολή, αυτό είναι το πλαίσιο και αυτό είναι το έργο που θα πραγματοποιηθεί».