Ακινητοποιημένο σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου και χωρίς καμία κίνηση από το Λιμένικο της Ελλάδας και της Ιταλίας βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας σκάφος με 65 μετανάστες, το οποίο είχε κατεύθυνση προς τις ιταλικές ακτές, όμως έμεινε από καύσιμα.

Ads

Το σκάφος είχε ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη με κατεύθυνση την Ιταλία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Το πρωί εξέπεμψε σήμα ότι βρίσκεται σε δυσχερή θέση και στο σημείο έφτασαν δύο  σκάφη του Λιμενικού και ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας.

Ωστόσο, τα σκάφη του Λιμενικού παρακολουθούν απλώς την κατάσταση, καθώς το πλοίο βρίσκεται σε διεθνή ύδατα και είναι εξερχόμενο προς Ιταλία, χωρίς να έχει κάνει απόπειρα εισόδου στην Ελλάδα. 

Οι επιβαίνοντες στο πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα Ζακύνθου, δήλωσαν πως δεν υπάρχει καπετάνιος και αρνήθηκαν να ρυμουλκηθούν στο λιμάνι της Κεφαλονιάς, ζητώντας από τους λιμενικούς να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι προς την Ιταλία. Όμως, δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα προμηθευτούν καύσιμα.

Ads

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαβουλεύσεις για τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης.