Κοινή επιτροπή διαλόγου, που θα διερευνήσει το ενδεχόμενο   πολιτικού «αρραβώνα» ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού αποφάσισαν να συγκροτήσουν Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης.

Ads

Το ραντεβού των δύο αρχηγών στη Βουλή ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην σύσταση επιτροπής που θα διερευνήσει τις δυνατότητες σύγκλισης και ενδεχόμενης συνένωσης του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού σε έναν ενιαίο πολιτικό σχηματισμό.

Η Φώφη Γεννηματά συμφώνησαν να προχωρήσει η διαδικασία γρήγορα και, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συγκρότηση τη επιτροπής θα γίνει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και συνάντηση τόσο της Φώφης Γεννηματά, όσο και του Σταύρου Θεοδωράκη με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργο Παπανδρέου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την ανασύνταη και επανένωση της κεντροαριστεράς.

Ads

Μετά τη συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως το ζητούμενο δεν είναι να ενωθούν οι μηχανισμοί των δύο κομμάτων. «Κρίθηκε απαραίτητο να συναινέσουμε στην ύπαρξη επιτροπής που θα δώσει το πλαίσιο των θέσεων και τη δυνατότητα να μπει νέος κόσμος στο χώρο της κεντροαριστερά», προσθέτοντας:

«Υπάρχουν δυνάμεις φιλελεύθερες, δυνάμεις του κέντρου, της κεντροαριστεράς, πείτε τες όπως θέλετε, που βασανίζονται να μπει ένα νέο πλαίσιο. Σε δύο μήνες θα πρέπει αυτή η επιτροπή να έχει βγάλει τα συμπεράσματά της» και συνέχισε λέγοντας ότι «ανάλογα με την πορεία της επιτροπής, ενδεχομένως να υπάρξει μορφή συνεργασίας και στη Βουλή».

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι «έγινε το πρώτο βήμα, από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να διαμορφωθεί ένα προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα, που θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσουν ένα νέο διχαστικό δίπολο».