Επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση σχετικά με το «μαύρο» της ΕΡΤ το καλοκαίρι του 2013 και τη ζημιά που προκλήθηκε για το ελληνικό Δημόσιο αναμένεται να συγκροτηθεί το προσεχές διάστημα.

Ads

Τη σχετική απόφαση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα υπογράψει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Σκοπός της επιτροπής, που προβλέπεται και από τον σχετικό νόμο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, θα είναι να διερευνήσει τη ζημιά που προκλήθηκε για το Ελληνικό Δημόσιο από το κλείσιμο της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν διοικητικά στελέχη αλλά και δικαστικοί που θα αναζητήσουν τις αποφάσεις, τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, το παρασκήνιο της εμπλοκλής της Digea και εν γένει τα στοιχεία για τη συγκεκριμένη περίοδο, κατά την οποία διεκόπη η εκπομπή σήματος από πολλούς πομπούς και σταμάτησαν απότομα πολλές παραγωγές.

Η έρευνα ενδεχομένως να φέρει στο φως ζητήματα που επιφέρουν νέους τριγμούς στο εσωτερικό των δύο τότε κυβερνητικών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα οποία είχαν και την ευθύνη για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Εξάλλου η υπόθεση είχε προκαλέσει σημαντικό ρήγμα στην τότε κυβέρνηση συνεργασίας με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος αντέδρασε στις αποφάσεις και τις διαδικασίες.

Ads