H Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής δέχθηκε ομόφωνα πρόταση των Νίκου Φίλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Θανάση Παφίλη (ΚΚΕ) να συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ημέρες με αντικείμενο να ανακληθεί η απόφαση για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Ads

Αντίθετα, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση της ΝΔ να κληθούν στην επιτροπή πρόσωπα που έχουν ανάμειξη στην υπόθεση.

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία, δια του Κ. Τασούλα, επανέλαβε την πρόταση που έκανε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και ήτησε «να κληθούν θεσμικά -και με όλες τις διαδικασίες διακριτικότητας και απορρήτου που υπάρχουν- στην επιτροπή ο κ. Β. Παπαδόπουλος, ο κ. Σφακιανάκης, ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, ο Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών Κ. Κυριακίδης, ο ταξίαρχος Μιχάλης Παπαδάκης, τα στελέχη της Διεύθυνσης Αμυντικών Προμηθειών και Συμβάσεων που υπογράφουν το έγγραφο της 14ης Ιουνίου 2017, δηλαδή της ημερομηνίας μια ημέρα μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο πρέσβης και ο πρόξενος στο Ριάντ και ο διοικητής των ΕΑΣ».