Για τις 7 Μαΐου διακόπηκε πριν καν αρχίσει η δίκη της Χρυσή Αυγή, η οποία ξεκίνησε επεισοδιακά, καθώς παρά τα δρακόντεια αστυνομικά μέτρα ασφαλείας μέλη της Χρυσής Αυγής ξυλοκόπησαν μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι είναι φίλοι του δολοφονημένου από την οργάνωση Παύλου Φύσσα.

Ads

Το κλίμα είχε περιγράψει από νωρίς με tweet του, o Παναγιώτης Παπανικολάου, νευροχειρουργός, επιμελητής Α’ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας που γειτνιάζει με τις φυλακές Κορυδαλλού, στο οποίο ανέφερε:

Οι συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες είχαν στήσει ενέδρα στη συμβολή των οδών Καραολή & Δημητρίου και Σολωμού. Όταν εντόπισαν 3 από τους μάρτυρες κατηγορίας και φίλους του Παύλου Φύσσα που πάρκαραν το αυτοκίνητο τους, κινήθηκαν επιθετικά εναντίον τους και τους ξυλοκόπησαν. Οι μάρτυρες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου υποβάλλονται σε εξετάσεις. Την επίθεση επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, ενώ έκανε γνωστό και το ότι τα θύματα κατέθεσαν για το περιστατικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά. Ως δράστες της επίθεσης φέρονται πέντε άτομα που διέφυγαν τη σύλληψη.

Επίθεση όμως δέχτηκαν και 4-5 φοιτητές που κατέβαιναν από λεωφορείο στη συμβολή των οδών Χειμάρας και Μικράς Ασίας, μπροστά από το κτίριο όπου διεξάγεται η δίκη. Όπως κατήγγειλε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κορυδαλλού, Μιχάλης Ευθυμιάδης, «φουσκωτοί» προσέγγισαν τους νεαρούς και τους προπηλάκισαν με αποτέλεσμα κάποιοι να τραυματιστούν και να μεταφερθούν επίσης στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Κορυδαλλό για να διαδηλώσουν κατά της Χρυσής Αυγής αποδοκίμασαν τον βουλευτή του Ποταμιού, Νίκο Ορφανό. Οι διαδηλωτές απαίτησαν να φύγει από την κινητοποίηση επειδή το κόμμα του είναι υπέρ των πολιτικών του μνημονίου. Τελικά ο Νίκος Ορφανός απομακρύνθηκε από το σημείο παραμένοντας ωστόσο έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ομάδα αντιφασιστών φέρεται να επιτέθηκαν και σε οπαδό της Χρυσής Αυγής, ο οποίος οδηγούσε μηχανή, στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη, στο ύψος του δημοτικού πάρκινγκ. Οι αντιφασίστες τού έσπασαν τη μηχανή, τον έριξαν κάτω και η Αστυνομία τον φυγάδεψε σε ένα κατάστημα.