Επίθεση στους φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί και σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου στο ΕΚΠΑ, ώστε να μην μπουν οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) που έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους, εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ.

Ads

Όπως φαίνεται στα βίντεο, τα ΜΑΤ χτύπησαν με γκλοπ και με κλωτσιές τους φοιτητές, ενώ έκαναν και χρήση χημικών.

«Η κυβέρνηση της ακρίβειας και των υποκλοπών έκανε επίδειξη δύναμης έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ιλίσια» δήλωσε ο Νίκος Φίλης από την πύλη του ΕΚΠΑ. «Πριν λίγο έκανε χρήση δακρυγόνων απέναντι στους φοιτητές. 

Πρόκειται για αντιπερισπασμό δύο ημέρες πριν αρχίσει η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές. Η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας συναντά την ομόθυμη αντίδραση των Πανεπιστημιακών και των φοιτητών.

Ads

Πρόκειται για μια ακόμη όψη του κυβερνητικού αυταρχισμού και της επίθεσης στο Κράτος Δικαίου. Θα αποκρουστεί! Σήμερα υπήρξε μια άμεση απάντηση από πλήθος  φοιτητών, που κατά εκατοντάδες, συνεχίζουν να συρρέουν  στο χώρο. Ο κ. Μητσοτάκης θα αιφνιδιαστεί. Ας αναλογιστεί τι έπαθαν όσες κυβερνήσεις και πολιτικοί συγκρούστηκαν με τη Νεολαία. Ο πολιτικός του χρόνος τελειώνει. Όλοι στις κινητοποιήσεις της νεολαίας και των φοιτητών, απόψε, αύριο και όσο χρειαστεί» τόνισε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

image

image

image

image

Στις δύο πύλες του ΕΚΠΑ συγκεντρωμένοι φοιτητές και φοιτήτριες είχαν αποκλείσει από νωρίς την είσοδο στην ΟΠΠΙ.

Μετά τις μαζικές αντιδράσεις ο επικεφαλής των δυνάμεων της Αστυνομίας ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους φοιτητές ότι δεν θα εισέλθουν σήμερα στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι οι δυνάμεις της ΟΠΠΙ, αναμένεται να ξεκινήσουν περιπολίες, «μέσα στους εξωτερικούς χώρους του κάμπους της πανεπιστημιούπολης καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα».