Τον διοικητή της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, Γιώργο Διαμαντόπουλο, ο οποίος νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, μετά από την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας από κουκουλοφόρους στο κέντρο της Αθήνας, επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ads

Ερωτηθείς για την επίθεση στον κ. Διαμαντόπουλο, ο κ. Τόσκας τόνισε: «Είναι ένα καταδικαστέο γεγονός. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Νωρίτερα και ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση, προσθέτοντας ότι τέτοια περιστατικά δεν είναι δυνατόν να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. «Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες  για τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών» σημειώνει σε ανακοίνωση.

Την επίθεση  καταδίκασαν τα κόμματα αλλά και οι Ομοσπονδίες των Αστυνομικών, ενώ έγινε αφορμή και για επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, με κατηγορίες για «χάος» και «ανασφάλεια». Ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας μάλιστα δήλωσε πως πίσω από την επίθεση είναι «σύντροφοι» βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση.

Ads

Παραιτήσεις ζητάει η αντιπολίτευση

«Είναι φανερό εδώ και καιρό ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών – πλέον ούτε και των ίδιων των αστυνομικών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Το συγκεκριμένο περιστατικό, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο. Δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αδύναμη να εγγυηθεί τον νόμο και την τάξη».

«Οι αστυνομικοί, σχεδόν καθημερινά, κινδυνεύουν στον βωμό του καθήκοντος. Γι’ αυτό όλοι μας πρέπει να τους περιβάλλουμε με τη στήριξη και τον σεβασμό μας» αναφέρει και επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση: «Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι οι αρχές αυτές γίνονται σεβαστές από την κυβέρνηση. Άλλωστε διαχρονικά ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζε την αστυνομία με καχυποψία, αν όχι με απροκάλυπτη εχθρικότητα».

«Είμαι αποφασισμένος ως πρωθυπουργός να αποκαταστήσω αμέσως τον νόμο και την τάξη στη χώρα μας. Στέκομαι στο πλευρό των αστυνομικών, που σε δύσκολες συνθήκες και χωρίς πολιτική κάλυψη, επιτελούν το καθήκον τους. Στέκομαι, όμως, και στο πλευρό όλων των πολιτών που θέλουν να νιώσουν ξανά ασφαλείς στη γειτονιά τους», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού Νίκου Τόσκα ζήτησε, εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να προστατέψει ούτε τους πολίτες αλλά ούτε και την Αστυνομία.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση εναντίον του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργου Διαμαντόπουλου. Οι γνωστοί–άγνωστοι με την ανοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζουν να λυμαίνονται στην περιοχή των Εξαρχείων προκαλώντας τέτοιου είδους περιστατικά και την εντεινόμενη πλέον ανασφάλεια των πολιτών. Το δόγμα ανοχής–συνενοχής της Κυβέρνησης έχει καταρρεύσει υπό το βάρος της ανικανότητας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να προστατεύσει ούτε τους πολίτες αλλά ούτε αυτά τα ίδια τα στελέχη της αστυνομίας» τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Η παραίτησή του θα πρέπει να είχε δοθεί από καιρό αν δεν ήταν συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης να ανατροφοδοτεί με την αδράνεια της την ανομία των γνωστών κύκλων των Εξαρχείων. Το περιστατικό της επίθεσης εναντίον του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών υπενθυμίζει στους πολίτες άλλη μια φορά την επικινδυνότητα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και αυτό πρέπει να σταματήσει» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Να πάρουμε πίσω τις γειτονιές μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι και προσθέτει: «Οι τραμπούκοι ξεπερνούν συνεχώς τα όρια χάρη στην ασυλία που απολαμβάνουν από την κυβέρνηση. Ο διοικητής της Τροχαίας κ. Γ. Διαμαντόπουλος ήταν το νέο τους θύμα, αλλά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξακολουθεί να κλείνει το μάτι στις αγέλες των καλοζωισμένων “επαναστατών”. Το Ποτάμι καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να συστρατευθούν για να επανακτήσουμε τις γειτονιές μας από τα χέρια των τραμπούκων. Μπορούμε να το κάνουμε. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ιδού η Ρόδος…»

Ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, υποστηρίζοντας πως πίσω από την επίθεση είναι «σύντροφοι» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση. Μιλώντας στον Σκάι είπε: «Προφανώς είναι κάποιοι σύντροφοι του κ Κυρίτση αυτοί που διέπραξαν αυτή την αθλιότητα. Πρέπει να πέσει αυτή η κυβέρνηση, πάντα δημοκρατικά».