Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση του 31χρονου Αλβανού, Άρμπερ Μπάκο, που άνοιξε πυρ κατά των θαμώνων νυχτερινού μαγαζιού στο Μικρολίμανο του Πειραιά με αποτέλεσμα να τραυματίσει περίπου 15 άτομα.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα από την έρευνα της αστυνομίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ο 31χρονος είχε νοικιάσει με πλαστή ταυτότητα δωμάτιο σε ξενοδοχείο, που βρίσκεται δίπλα στο μπαρ. Το δωμάτιο φέρεται να το είχε κλείσει για δύο ημέρες. Αναφορές σε μέσα ενημέρωσης συνδέουν την δολοφονική επίθεση με «ερωτική απόρριψη» από γυναίκα της παρέας εκείνο το βράδυ μέσα στο νυχτερινό μαγαζί.

Τον δράστη αναγνώρισε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου μετά τη δημοσίευση φωτογραφίες σε τηλεοπτικό κανάλι και κάλεσε την αστυνομία. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα στο δωμάτιο ενώ εξετάζουν και τις κάμερες ασφαλείας και κυκλοφορίας στη γύρω περιοχή του Πειραιά για να εντοπίσουν την διαδρομή που ακολούθησε. Σημειώνεται πως τη Δευτέρα η αστυνομία φέρεται να εντόπισε το τζιπ που είχε νοικιάσει, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και τα άλλα άτομα που εμφανίζονται στο βίντεο μαζί του πριν την επίθεση.

Εν τω μεταξύ η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στις αρχές να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες του δράστη κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή και οι φωτογραφίες αναμένεται να δημοσιευτούν άμεσα. Στη σχετική ρύθμιση αναφέρεται «ορίζεται ότι επιτρέπεται η δημοσιοποίηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και στις περιπτώσεις εγκλημάτων, των οποίων ο δράστης κρίνεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα ιδιαίτερα επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και διαφεύγει τη σύλληψη ή είναι αγνώστου διαμονής».

Ads