ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση για την επέκταση της πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στη Σαλαμίνα προς τον Πειραιά και τις ακτές της Αθήνας.

«Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Ναυτιλίας για την έγκαιρη απορρύπανση των ακτών της Σαλαμίνας, ο κίνδυνος να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια τεράστια οικολογική καταστροφή είναι υπαρκτός», απάντησε ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος μαζί με τον αναπληρωτή τομεάρχη Αθανασίου Χαράλαμπο και τον βουλευτή της ΝΔ στη Β' Πειραιά Γιάννη Τραγάκη επισκέφθηκαν τις πληγείσες από τη ρύπανση περιοχές.

Ο κ. Πλακιωτάκης ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν, ενώ πρόσθεσε ότι «το υπουργείο Ναυτιλίας για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων, αφού αντέδρασε πολύ καθυστερημένα, αφήνοντας να χαθεί πολύτιμος χρόνος για τον περιορισμό και τον έλεγχο του μαζούτ που διέρρευσε από το δεξαμενόπλοιο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας».

«Μπλοκάρουν την επένδυση στο όνομα της δήθεν οικολογικής ευαισθησίας. Αλλά αδιαφορούν για την καταστροφή στη Σαλαμίνα», έγραψε στο λογαριασμό του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού, τρεις μέρες μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου, καλά κρατεί. Μετά τη Σαλαμίνα που μετράει τις πληγές της, αντί να περιορισθεί, επεκτάθηκε σε όλη την ακτογραμμή του Πειραιά και έφτασε στη Φρεαττύδα. Οι κάτοικοι της Σαλαμίνας και του Πειραιά αισθάνονται απροστάτευτοι και η οργή ξεχειλίζει», αναφέρει  σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:« Η ανικανότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Ναυτιλίας δεν έχουν όριο».