Οπάδοί του Ολυμπιακού, που έχουν ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για το Final Four της Euroleague στο οποίο συμμετέχουν οι ερυθρόλευκοι, δέχτηκαν επίθεση από Τούρκους οπαδούς στην πλατεία Ταξίμ. Τουλάχιστον πέντε οπαδοί τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων μαχαιρώθηκε στο πόδι. Οι τραυματίες έχουν διακομισθεί σε νοσοκομείο και είναι εκτός κινδύνου.

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, 15 οπαδοί του Ολυμπιακού, που έφτασαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, έκαναν τη βόλτα τους κοντά στην πλατεία Ταξίμ, αφού πρώτα είχαν κάνει check in στο ξενοδοχείο τους. Ξαφνικά, ένας Τούρκος άναψε καπνογόνο φωνάζοντας στα Αγγλικά «Εδώ είναι Κωνσταντινούπολη».

Τότε, περίπου 20 Τούρκοι οπαδοί άρχισαν να κυνηγούν τους οπαδούς του Ολυμπιακού φωνάζοντας ρυθμικά «Istanbul». Ακολούθησε «μάχη» και ξυλοδαρμός, με τις συμπλοκές να διακόπτουν άνδρες της μυστικής αστυνομίας της Τουρκίας οι οποίοι ήταν παρόντες και οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη πέντε Τούρκων οπαδών.

Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, πρόκειται για φιλάθλους της Φενερμπαχτσέ οι οποίοι ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη από την πόλη Μάλτεπε (Bρύας) της Τουρκίας και δεν πρόκειται για οργανωμένο επεισόδιο από οργανωμένους οπαδούς της Φενερμπαχτσέ. Σύμφωνα πάντα με την τουρκική αστυνομία, το αιματηρό αυτό επεισόδιο δεν αφορά θέματα Ελλάδας-Τουρκίας.