Επίθεση σε περίπτερο του ΚΚΕ σημειώθηκε χτες βράδυ από δύο άτομα, που όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς το ανέφεραν οι ίδιοι. Από την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά ένας δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ, ο οποίος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό. Φραστική επίθεση και εκφοβισμό δέχτηκε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή, στο Χαρωπό του δήμου Σιντικής Σερρών. Επίθεση και στο μνημείο του Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα Άρτας. ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλουν «φασιστικές συμμορίες που έχουν ως στόχο την Αριστερά».

Ads

 
Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες  η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής, χτες το βράδυ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Οι δράστες πέταξαν αρχικά νερό και πορτοκαλάδες στη μικροφωνική και άρχιζαν να απειλούν και να φωνάζουν «θα πεθάνετε κομμούνια».
 
Τότε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιώργος Τσιμπουκάκης, τους ζήτησε τον λόγο. Αυτοί άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι, πληροφορίες κάνουν λόγο για χτυπήματα με σιδηρογροθιά, και ο δημοτικός σύμβουλος έπεσε κάτω αιμόφυρτος. Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου και νοσηλεύεται.
 
«Επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά, ότι τα διάφορα ναζιστικά μορφώματα αποτελούν το μαστίγιο του συστήματος για την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Στο στόχαστρο τέτοιων οργανώσεων βρίσκεται μόνιμα το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές και οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ενάντια στην πλουτοκρατία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει πως «τα φασιστοειδή και η τρομοκρατική τους δράση, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την απομόνωση και καταδίκη τους από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα λαϊκό κίνημα της ρήξης και της ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει το φασισμό και το ναζισμό, που είναι γέννημα θρέμμα του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος».
 
Το περιστατικό καταγγέλλει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγ. Παρασκευής, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή, αιματηρή επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στελέχους της ΚΝΕ και δημοτικού συμβούλου Αγίας Παρασκευής Δ. Τσιμπουκάκη.
 
«Εν ψυχρώ, όπως λειτουργούν οι συμμορίες, χτύπησαν τον συναγωνιστή μπροστά στο περίπτερο του ΚΚΕ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Η επίθεση αυτή είναι συνέχεια της προβοκάτσιας που επιχειρήθηκε να στηθεί από τη Χρυσή Αυγή την προηγούμενη Κυριακή στην προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι φανερό πως το μακρύ χέρι του συστήματος, οι μπράβοι του κεφαλαίου έχουν αναλάβει την επιχείρηση τρομοκρατίας της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλους σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 13/6 στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής στις 20:00.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη «ρατσιστική και φασιστική επίθεση ομάδων της Χρυσής Αυγής» σε βάρος Αιγύπτιων μεταναστών στο Πέραμα, αλλά και στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ  στην Αγία Παρασκευή.
 
«Η ασυλία των φασιστικών συμμοριών, που έχουν ως μόνιμο στόχο τους μετανάστες και την αριστερά, πρέπει να σταματήσει άμεσα. Η παραδειγματική τους τιμωρία από την έννομη τάξη και η πολιτική απομόνωση τους, αποτελεί μια πρώτη απάντηση μιας κοινωνίας που παράγει αντισώματα σε κάθε είδους ρατσιστική και φασιστική βία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Όσοι επενδύουν πολιτικά στο φόβο και στον τρόμο της κοινωνίας, πρέπει να καταλάβουν, ότι είναι συνυπεύθυνοι για  την άνοδο του φασισμού. Ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι ιδεολογία και δεν λύνει κοινωνικά προβλήματα. Αντίθετα τα περιπλέκει και τα παροξύνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη φασιστική βία των συμμοριών της Χρυσής Αυγής και εκφράζει την αλληλεγγύη του στα θύματα της», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Φραστική επίθεση και εκφοβισμό δέχτηκε από αγνώστους η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή, στο Χαρωπό του δήμου Σιντικής Σερρών. Το περιστατικό σημειώθηκε χτες βράδυ όταν η Αφροδίτη Σταμπουλή, έχοντας απομακρυνθεί από το κλιμάκιο που τη συνόδευε, μοίραζε φυλλάδια. Οι δύο νεαροί, όπως αναφέρει η ίδια, την πλησίασαν, της άρπαξαν τη τσάντα με τα φυλλάδια και την απείλησαν φραστικά.

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή ανακοίνωσή του καταγγέλλει την καταστροφή του μνημείου του Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα Άρτας. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ οι δράστες κατέστρεψαν το μνημείο χτες βράδυ.
 
«Είμαστε σίγουροι ότι  πίσω από αυτή την άνανδρη και θρασύδειλη επίθεση βρίσκονται  ακροδεξιοί και φασίστες, οπαδοί της τυφλής και ανεξέλεγκτης βίας σαν αυτή που είδαμε την περασμένη βδομάδα σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, σαν αυτή  που βλέπουμε καθημερινά στις γειτονιές της Αθήνας σε βάρος μεταναστών, και αριστερών, σαν αυτή που επαγγέλλονται οι  εχθροί της δημοκρατίας, οι νοσταλγοί του ναζισμού, της μισαλλοδοξίας και  του βάρβαρου ολοκληρωτισμού», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Αυτοί που προσπάθησαν να σπιλώσουν τη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή και λαϊκού ηγέτη Άρη Βελουχιώτη, μόλις τρεις μέρες πριν την ιστορική επέτειο της συμπλήρωσης  67 χρόνων από τον τραγικό θάνατό του και μαζί μ΄ αυτόν και τους χιλιάδες ανώνυμους αγωνιστές της  ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προκοπής αυτού του τόπου, δεν δείχνουν με αυτή τους την πράξη παρά τον φόβο και τον πανικό τους, μπροστά στην ραγδαία άνοδο της ριζοσπαστικής αριστεράς. Η άνοδος αυτή όμως όχι μόνο δεν πρόκειται να ανακοπεί με τέτοιες πράξεις βίας, αλλά αντιθέτως η λαϊκή μύνη  και κατακραυγή θα συμπαρασύρει και θα  εξαφανίσει όλους αυτούς που τις χρησιμοποιούν.  Η μνήμη των αγώνων του λαού μας και οι ιδέες της ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης δεν  σπιλώνονται από τέτοιες  αποτρόπαιες ενέργειες. Η νίκη θα είναι δική μας. Η νίκη θα είναι του λαού!!!», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Ads