Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε αργά την νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στο κέντρο της πόλης των Χανίων, όταν στρατιωτικοί που συμμετέχουν στην πολυεθνική άσκηση «Νηρηίς» επιτέθηκαν σε δύο Χανιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, το περιστατικό συνέβη έξω από τον Δημοτικό Κήπο Χανίων, όταν δύο Χανιώτες πήγαν να μπουν στο αυτοκίνητό τους.

Εκείνη την ώρα περνούσαν τέσσερις Βρετανοί στρατιωτικοί με πολιτικά, οι οποίοι σύμφωνα με την καταγγελία, επιτέθηκαν και γρονθοκόπησαν τον έναν από τους δύο Χανιώτες ο οποίος υπέστη συντριπτικό κάταγμα στην μύτη και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων.

Στο μεταξύ ενημερώθηκαν και οι αστυνομικές αρχές και με την συμβολή του άλλου Χανιώτη εντοπίστηκαν οι δύο από τους δράστες οι οποίοι οδηγήθηκαν στην αστυνομία, όπου τους υποβλήθηκε μήνυση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο των Χανίων ήταν αισθητή η παρουσία πολλών ομάδων στρατιωτικών οι οποίοι βρίσκονται στα Χανιά στο πλαίσιο της μεγάλης πολυεθνικής αεροναυτικής άσκησης η οποία διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης με επίκεντρο τον όρμο της Σούδας.

Η άσκηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο 25 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που νατοϊκοί στρατιώτες επιτίθενται σε ντόπιους στην Κρήτη.