Σε άλλο «γήπεδο» – συγκεκριμένα αυτού του ποδοσφαίρου – πέρασε η κόντρα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε τον τελικό κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ σχολιάζοντας πως το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη ήταν «πέτσινο» και έκανε λόγο για «παράγκα».

Ads

«Είδα τον αγώνα και στενοχωρέθηκα. Εγώ είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού, αλλά οχι οπαδός. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Η εικόνα του τελικού ήταν θλιβερή, με ένα ακατάλληλο γήπεδο, ένα ματς που δεν έπρεπε να διεξαχθεί τελικα. Στο γήπεδο ήταν μόνο χούλιγκαν και από τη μία και από την άλλη πλευρά. Δε θα σταθώ στη διαιτησία, το επισημάνατε κι εσείς», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι και πρόσθεσε:

«Είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού, αλλά έχω πάει στην Τούμπα 17 ετών. Ο ΠΑΟΚ μάλλον είχε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ εφέτος. Άρα δε χρειαζόταν ένα ‘πέτσινο γκολ’ για να κερδίσει».

«Η όποια παράγκα πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποιο όλοι καθόμαστε ως φίλαθλοι, καθώς το ποδοσφαιρικό προϊόν υπονομεύεται από πιθανές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, από το ότι δεν μπορούν οικογένειες με παιδιά να πάνε γήπεδο και άρα κόβονται λιγότερα εισιτήρια, από το ότι δε θα μπορούμε να πάμε στο Champions League και άρα λιγότερα έσοδα», είπε και έκανε λόγο για μεγάλη ευθύνη της πολιτείας και των παραγόντων ποδοσφαίρου.

Ads

Κληθείς να σχολιάσει εκ νέου τη συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη, ο ΚυριάκοςΜητσοτάκης απάντησε ότι σε μία δημοκρατία ο καθένας μπορεί να εκφράζει δημόσια την άποψη του, υποστήριξε όμως ότι υπάρχει θέμα όταν μία τέτοια συνέντευξη δίδεται τέσσερις ημέρες μετά από την τροπολογία που πέρασε για την ΣΕΚΑΠ (διαβάστε αναλυτικά για την υπόθεση εδώ).

«Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε ούτε παρεμβάσεις, ούτε εκφοβισμούς, ούτε εκβιασμούς. Η Δημοκρατία χρειάζεται κανόνες και θα επιβληθούν προς όλες τις κατευθύνσεις», υποστήριξε και συνέχισε: «Όλοι οι επενδυτές είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα αρκεί να τηρούν το νόμο και να μη θεωρούν ότι χρειάζονται ΜΜΕ για προστασία. Αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής. Αγοράζω ένα μέσο και ασκώ πολιτική πίεση για να μπορώ να εξυπηρετούμαι επιχειρηματικά. Μάλιστα είναι η πρώτη τέτοια δημόσια ομολογία που ακούω».

Ο κ.Μητσοτάκης σχολίασε αρνητικά και τη συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ και συγκεκριμένα τη δήλωση του ότι ο πρωθυπουργός μετά τη συμφωνία που πέτυχε έχει πλέον την ευκαιρία να διαμορφώσει ένα νέο αφήγημα για την Ελλάδα: «Όλοι μπορεί να προσβλέπουν ή να φαντασιώνονται ότι ο κ.Τσίπρας μπορεί να υπηρετήσει πολιτική κοινής λογικής, επιτρέψτε μου να διαφωνώ», είπε και εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε μείωση της φορολογίας 20% για τις επιχειρήσεις μέσα σε δύο χρόνια. Επίσης μίλησε για μικρότερο δημόσιο και για νομοσχέδια που ήδη γράφει η ΝΔ ώστε να εφαρμοστούν άμεσα μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση. «Θα εκπλαγούν οι πολίτες από την ετοιμότητά μας» είπε και αναφέρθηκε εκ νέου σε εκλογές.

Μαξίμου: Άντε και στην Αθλητική Κυριακή

Απαντώντας στην επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη και σχολιάζοντας τη συνέντευξή του στον Σκάι, το Μαξίμου σημείωσε σκωπτικά:

«Ο κ. Μητσοτάκης τελικά δεν βγήκε σε “πρωινάδικο”, όπως είχαμε προβλέψει προχθές, αλλά σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή για να καταγγείλει ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε με “πέτσινο” γκολ στον προχθεσινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Το γαρ πολύ της απελπισίας γεννά παραφροσύνη”, προσέθεσε, καταλήγοντας με την παραίνεση προς τον κ.Μητσοτάκη: “Άντε και στην Αθλητική Κυριακή ή στη Δίκη της Δευτέρας!»