Επίθεση με χειροβομβίδα σημειώθηκε στις 04:45 τα ξημερώματα στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας, επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Τραυματίστηκε ο αστυνομικός – σκοπός. 

Ads

Την επίθεση πραγματοποίησαν δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Πέταξαν τη χειροβομβίδα στην είσοδο με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να τραυματιστεί από τα θραύσματα ελαφρά στο πόδι. 

Δείτε βίντεο από το σημείο: 

image

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τους δράστες στην ευρύτερη περιοχή. Οι Αρχές αναζητούν επίσης στοιχεία στις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στα κτίρια της περιοχής. Κατέγραψαν επίσης τις μαρτυρίες των αστυνομικών – σκοπών στην απέναντι είσοδο της Βουλής.

Ads

Λίγες ώρες αργότερα στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος εντοπίστηκε μοτοσικλέτα η οποία αποδείχτηκε ότι είναι κλεμμένη. Γερανός της ΕΛΑΣ μετέφερε τη μηχανή στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου θα εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν ήταν αυτή που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες. Η χειροβομβίδα που χρησιμοποιήθηκε ήταν αμυντικού τύπου.

Σημειώνεται ότι η επίθεση έγινε σε ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα σημεία της πρωτεύουσας – η γαλλική πρεσβεία βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή – κι λίγες μόνο ημέρες πριν την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα για την οποία θα υπάρξει τεράστια αστυνομική ετοιμότητα. 

Φωτογραφίες από το σημείο: 

image

image

image

image

image

image