Επιθέσεις με βόμβες μολότοφ σε γραφεία του ΚΚΕ στα Πετράλωνα αλλά και τη Λάρισα πραγματοποίησαν ομάδες νεαρών κουκουλοφόρων σήμερα τα ξημερώματα. Στο μεταξύ σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ καταγγέλλει «τις τραμπούκικες επιθέσεις που εκτελούν οργανωμένα ομάδες προβοκατόρων- δολοφόνων». Τέλος, τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας αναφορικά με τις καταγγελίας της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Ads

Η επίθεση στα γραφεία του ΚΚΕ, έγινε στις 5.30 τα ξημερώματα στην συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Αιγηιδών. Άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ σε ημιυπόγειο χώρο που στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Η πυρκαγιά σβήστηκε έγκαιρα απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Με σχετική ανακοίνωση του, το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό «τη συνεχιζόμενη τρομοκρατική επίθεση που εκτελούν οι οργανωμένες ομάδες προβοκατόρων – δολοφόνων, που υπηρετούν τους μηχανισμούς του συστήματος, με εφόδους σε γραφεία του ΚΚΕ, πυρπολήσεις, ξυλοδαρμούς μελών της ΚΝΕ σε διάφορους χώρους, με απειλές και άλλα».

Την πρώτη και κύρια ευθύνη για τις επιθέσεις ρίχνει το ΚΚΕ στην κυβέρνηση και τους επίσημους κατασταλτικούς μηχανισμούς. «Ενώ το διαδίκτυο είναι γεμάτο από αναρτήσεις διάφορων ομάδων των αυτοονομαζόμενων αντιεξουσιαστών ή εθνικιστών που προαναγγέλλουν και ύστερα επαίρονται για τα άθλια κατορθώματά τους, τους τραμπουκισμούς και τους εμπρησμούς, η κυβέρνηση έχει το θράσος να ζητάει από το ΚΚΕ στοιχεία!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ads

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης, αναφέρεται: «Καθώς το σχέδιο αξιοποίησης προβοκατόρων – δολοφόνων κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, που ξεκίνησε με την άγρια δολοφονική επίθεση κατά του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος, βρίσκεται σε εξέλιξη, αποκαλύπτεται και ο προβοκατόρικος και ύποπτος ρόλος του κόμματος του Καρατζαφέρη και άλλων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αθωώνουν ή συγκαλύπτουν ότι η επίθεση των προβοκατόρων είναι διατεταγμένη και ο στόχος τους είναι το εργατικό – λαϊκό κίνημα που έχει στόχο την ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων.

Και αυτοί που τους στέλνουν και οι ομάδες πληρωμένων δολοφόνων που εκτελούν, έχουν αποτύχει να τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ και θα αποτύχουν όσο και αν προσπαθούν, όπως έχουν αποτύχει όσοι στο παρελθόν προσπάθησαν με όλα τα μέσα ωμής και άγριας τρομοκρατίας. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν τρομοκρατούνται, το λαό και τη νεολαία θέλουν να εκφοβίσουν και αυτό δεν πρέπει ο ίδιος ο λαός να το επιτρέψει».

Εν τω μεταξύ, τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας αναφορικά με τις καταγγελίας της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα ζήτησε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Μιλώντας χθες στο Mega, η κ. Παπαρήγα μίλησε για συμμετοχή αστυνομικών με καλυμμένα πρόσωπα στα χθεσινά επεισόδια και στην επίθεση που δέχτηκε το ΠΑΜΕ.
 
Tο ΚΚΕ έχει στη διάθεση του στοιχεία για να αποδείξει ότι υπάρχουν σχέσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους κουκουλοφόρους, επισήμανε η γενική γραμματέας του κόμματος η οποία ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για όσα καταγγέλλει.

«Στη Σανταρόζα αστυνομικοί έβγαλαν τα ρούχα τους και έβαλαν κουκουλοφόρων και στη ΓΑΔΑ τα ξημερώματα κουκουλοφόροι και αστυνομικοί πανηγύριζαν και λέγαν τους φάγανε», δήλωσε η κ. Παπαρήγα.

Όπως τόνισε η γραμματέας του ΚΚΕ, «ευθέως λέμε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της αστυνομίας και των κουκουλοφόρων», ενώ επισήμανε ότι «μέσα στα σώματα ασφαλείας υπάρχουν θύλακες και διασυνδέσεις με τους κουκουλοφόρους». Τα στοιχεία, πρόσθεσε ακόμη η Αλ.Παπαρήγα, δημοσιεύτηκαν και θα δημοσιευτούν το Σάββατο και στο εξής στο «Ριζοσπάστη».

Στο δελτίο παρενέβη και ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Αθανάσιος Κοκκαλάκης ο οποίος τόνισε ότι η αστυνομία δεν έχει σχέση με τα όσα καταγγέλει το ΚΚΕ.
 
Άμεση ήταν η αντίδραση του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος ζήτησε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας. «Η Ελληνική Αστυνομία είναι αυστηρά προσηλωμένη στην τήρηση του Συντάγματος και των νόμων του Κράτους. Η Δημοκρατία μας είναι και παραμένει ισχυρή. Όσα καταγγέλθηκαν από τη Γενική Γραμματέα του Κ.Κ.Ε, κα Αλέκα Παπαρήγα, αποτελούν εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες.

Εάν ισχύουν, πιστοποιούν την ύπαρξη και τη λειτουργία παρακράτους, που καθοδηγείται από σκοτεινό κέντρο εκτός του νόμιμου και του συνταγματικού πλαισίου της χώρας. Εάν ισχύουν, πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατικής ομαλότητας. 

Έχω, ήδη, ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να αναλάβει αμέσως και να φέρει σε πέρας, χωρίς καθυστέρηση, την έρευνα για όλα τα στοιχεία που κατέχει το Κ.Κ.Ε. Η κα Παπαρήγα έχει παράλληλα την υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα την Κυβέρνηση και τη Βουλή με όποια στοιχεία διαθέτει», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.