Επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, πραγματοποίησε μια ομάδα μασκαρεμένων ατόμων, το απόγευμα της Κυριακής.

Ads

Οι δράστες, περίπου 30 με 40, μασκαρεμένοι, εμφανίστηκαν από την Πειραιώς και έριξαν τρεις με τέσσερις βόμβες μολότοφ στους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονται έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθως οι δράστες διέφυγαν στα γύρω στενά. 

Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός και προκλήθηκαν ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, καθώς και στην τζαμαρία των γραφείων. Οι φωτιές σβήστηκαν από την αστυνομική δύναμη που βρίσκεται στο σημείο, πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, αναζητώντας τους δράστες. 

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας, χαρακτήρισε σε δήλωσή του την επίθεση στα γραφεία του κόμματος «εγκληματική και δολοφονική» τονίζοντας ότι «έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Ads

«Οι τραμπούκοι που επιτέθηκαν η μόνη σχέση που μπορούν να έχουν -γιατί δεν έχουν σχέση με ιδεολογίες- είναι σχέση με τον υπόκοσμο και τις μεθόδους του. Ενισχύουν και στηρίζουν τη διαπλοκή και αυτά τα οποία η διαπλοκή σήμερα δεν μπορεί να κάνει, μετά τα χτυπήματα που έχει δεχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του» τόνισε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε:

«Εμείς αταλάντευτα θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την κοινωνία που έχει πληγεί. Και το μέτωπό μας θα συνεχίσει να είναι ακόμα πιο ενισχυμένο απέναντι στα συμφέροντα και τη διαπλοκή».

ΣΥΡΙΖΑ: Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας η επίθεση με μολότοφ

Δολοφονική χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση με μολότοφ κατά των γραφείων του, τονίζοντας ότι ήταν ένα πλήγμα κατά της Δημοκρατίας.

«Οι τραμπούκοι που δεν δίστασαν καν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το λαϊκό κίνημα ούτε με οποιαδήποτε ιδεολογία. Πρόκειται για ανθρώπους του υποκόσμου, απόλυτα περιθωριοποιημένους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει: «Δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι τον αγώνα μας απέναντι στη διαπλοκή, τα κάθε είδους συμφέροντα, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων».