Επίθεση με μαχαίρι πραγματοποιήθηκε από έναν άντρα σε κατάστημα πολυεθνικής αλυσίδας τη Χάγη. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες υπάρχουν τρεις τραυματίες.  

Ads

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 19.45 σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο όπου εξαιτίας της Black Friday έβριθε από κόσμο. «Επεισόδιο με μαχαίρωμα με πολλούς τραυματίες στην οδό Γκρότε Μαρκτ της Χάγης. Οι υπηρεσίες επειγόντων βρίσκονται επί τόπου», ανέφερε στο Twitter η αστυνομία.

Πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή, στο κέντρο της πόλης. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται ασθενοφόρα και περιπολικά, ενώ αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή και απομακρύνουν τους περαστικούς.

Η αστυνομία της Χάγης αναζητά έναν άνδρα ηλικίας 45-50 ετών που φορούσε κασκόλ και γκρίζα αθλητική φόρμα. Νωρίτερα, ολλανδικοί ενημερωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι ο ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι στη Χάγη συνελήφθη. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

Ads

Τα κίνητρά του δράστη για την ώρα δεν είναι γνωστά. Πάντως ολλανδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο δράστης έβαλε στο στόχαστρο συγκεκριμένα πρόσωπα και για αυτό έχει αποκλειστεί η πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης. Οι αστυνομικές αρχές, ωστόσο, δεν έχουν διευκρινίσει μέχρι στιγμής αν αντιμετωπίζουν την επίθεση ως έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, επίθεση με μαχαίρι πραγματοποιήθηκε και στη Γέφυρα του Λονδίνου με δυο πολίτες νεκρούς. Νεκρός έπεσε και ο δράστης από τα πυρά της αστυνομίας.