Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε το βράδυ της Τρίτης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και δημοσιογράφος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ads

Αναλυτικότερα, άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο του βουλευτή, ο οποίος εξερράγη, με αποτέλεσμα, το όχημα, να υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής πρόλαβε και μετακίνησε το αυτοκίνητο της συζύγου του, πριν προλάβει να εκραγεί και ο δεύτερος μηχανισμός, με την Πυροσβεστική πάντως να αναφέρει ότι προκλήθηκε πυρκαγιά σε δύο ΙΧ.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με δηλώσεις του σχετικά με το περιστατικό, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Οι τραμπούκοι εχθροί της δημοκρατίας έκρυψαν για μια ακόμα φορά τα άνανδρα πρόσωπά τους πίσω από θρασύδειλες επιθέσεις. Δεν θα νικήσουν, δεν θα φοβίσουν, ούτε αυτοί, ούτε οι διαχρονικοί πολιτικοί υποστηρικτές τους».

Αντιδράσεις των κομμάτων

Σχετική ανακοίνωση, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, στην οποία αναφέρεται ότι «οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους. Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα».

Ads

«Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Ανακοίνωση για την επίθεση κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. «Η επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ κ. Μπογδάνου είναι αυτονόητα καταδικαστέα», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι αυτονόητη η καταδίκη της επίθεσης στο σπίτι του K. Μπογδάνου. Στη Δημοκρατία δεν χωράνε τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού. Οι αρχές να κάνουν τη δουλειά τους», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

«Η εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνου, είναι ενέργεια επικίνδυνη και καταδικαστέα, ενώ το μόνο που πετυχαίνει είναι να δίνει άλλοθι σε όσους επιδιώκουν την καταστολή, το χαφιεδισμό και την αστυνομοκρατία, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται κι ο ίδιος ο Κ. Μπογδάνος. Κι όλα αυτά μάλιστα την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί στη Βουλή ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο αυταρχισμού και καταστολής» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή Κ. Μπογδάνου.