Εμπρηστική επίθεση έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια, στην οδό Βουλγαροκτόνου 74.

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κουκουλοφόροι εκτόξευσαν περί τις 15 βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες δύο ΙΧ τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι.

Στο σημείο βρίσκονται δύο οχήματα της Πυροσβεστικής και μία διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης βρισκόταν την ώρα της επίθεσης στο σπίτι με τη σύζυγο του δεν έχουν διασταυρωθεί. Είναι η δεύτερη φορά που το σπίτι του υπουργού Επικρατείας γίνεται στόχος επίθεσης. 

Ads

Καταδικάζει η ΝΔ, αλλά…

Καταδικάζει η Ν.Δ. την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, τονίζει, ωστόσο, μέσω του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου ότι κάποιοι σήμερα θερίζουν τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «όπως και σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας απ´ όπου και εάν προέρχεται, η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη. «Κάποιοι όμως, με επιλεκτικές “ευαισθησίες” και αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια» αναφέρει κλείνοντας. 

“Περίεργοι σκοποί σε πονηρούς καιρούς”

Εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια με περίεργους σκοπούς σε “πονηρούς καιρούς” χαρακτήρισε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη την επίθεση στην οικία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου. Φλαμπουράρη. Οι ΑΝΕΛ καταδικάζουν την επίθεση με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και σημειώνουν: “Τα σχέδια των όποιων φυσικών και ηθικών αυτουργών θα πέσουν στο κενό”.

ΠΑΣΟΚ: Κάθε απόπειρα τρομοκρατίας πέφτει στο κενό

Κάθε απόπειρα τρομοκρατίας πέφτει στο κενό σχολιάζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στη οικία του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. «Κάθε πράξη βίας αποδοκιμάζεται» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Αυτές οι επιθέσεις λειτουργούν προβοκατόρικα

Καταδικάζει και το ΚΚΕ την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη. «Αυτές οι ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να λειτουργούν προβοκατόρικα και να χρησιμοποιούνται για τη συκοφάντηση και την ενοχοποίηση των εργατικών –  λαϊκών αγώνων» σημειώνεται σε ανακοίνωση. 

Ποτάμι: Οι τρομοκράτες είναι πάντα απέναντι από τη Δημοκρατία

«Οι τρομοκράτες είτε απειλούν αντιπάλους είτε φίλους είναι πάντα απέναντι από τη Δημοκρατία», αναφέρει το Ποτάμι και προσθέτει: «Κάθε προσπάθεια επιβολής στον άλλο με τον φόβο και τη βία πρέπει να αντιμετωπίζεται σταθερά, διαρκώς και χωρίς υπαναχωρήσεις ή άλλες πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες. Και όχι αλλά καρτ» σημειώνεται στην ανακοίνωση.