Πολύ δύσκολο χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, το έργο του εντοπισμού της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη, η οποία δεν εισέφερε κάποιο νέο στοιχείο, στη σημερινή πρώτη ολοκληρωμένη της κατάθεση.

Ads

Νωρίς το απόγευμα, αστυνομικοί της Ασφάλειας επισκέφθηκαν το θύμα της αποτρόπαιας επίθεσης στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεσή της κράτησε περίπου 20-30 λεπτά, χωρίς να προκύψει κάποια πληροφορία που θα μπορούσε να τους οδηγήσει στον εντοπισμό της μαυροφορεμένης γυναίκας, που το πρωί της περασμένης Τετάρτης έλουσε με θειικό οξύ την άτυχη κοπέλα.

Η 34χρονη, όπως και σε προηγούμενη συνομιλία που είχε με τους αστυνομικούς, επανέλαβε ότι η δράστης δεν της θυμίζει κάτι ούτε τη γνωρίζει. Περιέγραψε στους αστυνομικούς τη στιγμή της επίθεσης, όταν μπήκε στην είσοδο της εταιρείας και στάθηκε έξω από το ασανσέρ.

Τις επόμενες ημέρες, οι αστυνομικοί αναμένεται να επισκεφτούν ξανά την 34χρονη, με την ελπίδα ότι εφόσον ηρεμήσει, ίσως μπορέσει να θυμηθεί κάποια λεπτομέρεια. Είναι δεδομένο ότι οι έρευνες έχουν επεκταθεί, ωστόσο, αρνητικά προσμετράται το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ads

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το θύμα κατέθεσε ότι η δράστης «ήταν αδύνατη και ψηλή. Με περίμενε, φορώντας χειρουργική μάσκα, στα σκαλιά δίπλα στο ασανσέρ την ώρα που περίμενα να ανεβώ στο γραφείο. Δεν πάει το μυαλό μου ποια είναι αυτή που μου έκανε κακό, ούτε θυμάμαι να την έχω ξαναδεί κάπου».

Η Αστυνομία συνεχίζει να εξετάζει με μεγάλη προσοχή όλο το βιντεοληπτικό υλικό που έχει στη διάθεσή της, από κάμερες ασφαλείας, όχι μόνο κοντά στο κτίριο που εργάζεται το θύμα, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.