Εξελίξεις φαίνεται πως υπάρχουν στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε 34χρονη στην Καλλιθέα, με την προσαγωγή γυναίκας που θεωρείται ύποπτη για το συμβάν.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσήχθη για την υπόθεση μία 35χρονη, η οποία κρατείται στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Η εν λόγω γυναίκα δεν ανήκει στον αρχικό κύκλο των υπόπτων από το προσωπικό κι επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης που είχε απασχολήσει στην πρώτη φάση τις διωκτικές αρχές. Η αστυνομία κατέληξε σε αυτήν τα τελευταία 24ωρα, ύστερα από τον διαδοχικό αποκλεισμό άλλων σεναρίων κι άλλων προσώπων για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι είχαν ισχυρά άλλοθι.

Στην κατοχή της προσαχθείσας έχουν βρεθεί μια τηλεκάρτα – με την οποία κάλεσε εταιρεία ραδιοταξί – καθώς και μια περούκα, ενώ η αστυνομία κάνει έρευνες στο σπίτι της. 

Ads

Η 35χρονη Ελληνίδα, μέχρι στιγμής φέρεται να μην έχει ομολογήσει την ειδεχθή πράξη. Αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να ομολογήσει την πράξη της.

Η 35χρονη είναι ιδιωτική υπάλληλος σε δικηγορική εταιρεία που συνεργαζόταν με το ασφαλιστικό πρακτορείο στο οποίο εργάζεται η Ιωάννα και, κατά πληροφορίες, είχε ερωτική αντιζηλία με την 34χρονη, την οποία κατηγορούσε ότι αποτελούσε εμπόδιο για να προχωρήσει η σχέση της με έναν άνδρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η 35χρονη όσο και η 34χρονη Ιωάννα κατάγονταν από την Αιτωλοακαρνανία και ήταν γνωστές μεταξύ τους. Οπως μετέδωσε πάντως το OPEN το κίνητρο για την επίθεση με το βιτριόλι ήταν η ερωτική αντιζηλία αλλά το μόνο αποδεικτικό στοιχείο που δικαιολογεί τη ζήλεια της 35χρονης απέναντι στην 34χρονη μέχρι στιγμής είναι ένα αίτημα φιλίας στο… Facebook.

Παράλληλα, πρόκειται να προσαχθεί ακόμη μία γυναίκα, για την οποία υπάρχουν πληροφορίες πως προμήθευσε το βιτριόλι στη φερόμενη ως δράστιδα. Είναι γυναίκα για την οποία υπάρχουν στοιχεία, ενώ και οι δύο είναι νέα πρόσωπα στο κάδρο των υπόπτων.

Το στοιχείο που φέρεται να την πρόδωσε είναι η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να τηλεφωνήσει στην εταιρεία ραδιοταξί που τη μετέφερε προς και από το σημείο της επίθεσης. Πλέον, η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει στοιχεία για τον σχηματισμό δικογραφίας, ενώ θα κάνουν και ανάλυση της φωνής της και δεν αποκλείεται να γίνει ταυτοποίηση με φωτογραφία της στην Ιωάννα που παραμένει στο νοσοκομείο.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άνοιξαν το δρόμο

Τα social media της 34χρονης Ιωάννας αποδείχτηκαν πολύτιμα στην έρευνα της ΕΛΑΣ, για τον εντοπισμό των προσώπων που θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι η Ιωάννα, στην είσοδο της ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλλιθέα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η 35χρονη που προσήχθη είχε εξοργιστεί από αίτημα φιλίας του συντρόφου της στην Ιωάννα. Η 34χρονη παλαιότερα διατηρούσε σχέση με τον συγκεκριμένο και τον τελευταίο χρόνο φέρεται να είχαν επικοινωνία.

Τι δήλωσε στην κατάθεσή του ο σύντροφος της 35χρονης

Κατάθεση στις Αρχές έχει δώσει και ο σύντροφος της 35χρονης, αναφερόμενος στις έντονες σκηνές ζηλοτυπίας που έχει βιώσει από την δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι, ενώ είπε στους αστυνομικούς πως γνώριζε την Ιωάννα και είχαν κάνει και κάποιες συνομιλίες.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε ανακοίνωσή της για την προσαγωγή, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Μετά από ενδελεχή έρευνα προσήχθη σήμερα το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών 35χρονη ημεδαπή η οποία εξετάζεται ως ύποπτη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος ημεδαπής στην Καλλιθέα την 20/05/2020.