Σφοδρή επίθεση κατά της ΕΡΤ μέσα από την ίδια τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης εξαπέλυσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης – μια επίθεση, που εστίασε σε ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων το οποίο αφορούσε τα ερωτήματα για το Πόθεν Εσχες της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ads

Η επίθεση Λαζαρίδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωσή του κατήγγειλε ότι ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ «βάλει ευθέως κατά της ελευθεροτυπίας και της δημόσιας τηλεόρασης».

Ο Μακάριος Λαζαρίδης, φιλοξενούμενος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, δήλωσε απευθυνόμενο στους δημοσιογράφους ότι «το comme-il-faut της Νέας Δημοκρατίας τελείωσε». Κι όταν του ζητήθηκαν διευκρινήσεις για τις βολές του, απάντησε:

«Επειδή με προκαλείτε πρέπει να σας πω, χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων είχε χρόνο για την αθλιότητα του κυρίου Βαξεβάνη, του κυρίου Καλογρίτσα, του κυρίου Παππά και του κυρίου Τσίπρα που θίγουν την προσωπική ζωή του προέδρου της ΝΔ, δεν είχε χρόνο για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος».

Ads

«Αυτή είναι η ΕΡΤ», συνέχισε, προσθέτοντας ότι η, δημόσια τηλεόραση δεν παίζει τις δημοσκοπήσεις στις οποίες προηγείται η ΝΔ και δίνει εκπομπή στην Κατερίνα Ακριβοπούλου η οποία, όπως υποστήριξε, «υβρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ ενοχλείται από τις αποκαλύψεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «η επίθεση που εξαπέλυσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Λαζαρίδης, εναντίον των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη”, βάλλει ευθέως κατά της δημόσιας τηλεόρασης και της ελευθεροτυπίας.

Συγκεκριμένα, ο Μ. Λαζαρίδης έφτασε στο σημείο να καταγγείλει την ΕΡΤ επειδή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής 5/2, το κανάλι προέβαλε ρεπορτάζ σχετικά με τα πόθεν έσχες της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, κατά την πενταετία 2006-2011! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Λαζαρίδης εκτόξευσε σωρεία ύβρεων και απειλών προς τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ κατηγορώντας τους με ανυπόστατα ψεύδη.

Τα παραπάνω φανερώνουν την ενόχληση της Νέας Δημοκρατίας κάθε φορά που αποκαλύπτονται σκάνδαλα και παρατυπίες που την αφορούν. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη ενοχλήθηκε που η ΕΡΤ προέβαλε το θέμα με τα πόθεν έσχες της συζύγου του όπως και το θέμα για το ένταλμα έκδοσης του Μ. Χριστοφοράκου, όταν σχεδόν όλα τα ιδιωτικά κανάλια το απέκρυψαν».