Επίθεση στον  ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ τουΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το 40ο  Φεστιβάλ του ΚΚΕ το βράδυ του Σαββάτου,  κάνοντας λόγο για κάλπικη αντιπαράθεση μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης με αφορμή τις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Ads

Στην αρχή της ομιλίας του ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στη διαχρονικότητα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ που διεξάγεται από το 1975 και «συνεχίζει και σήμερα επίκαιρο, χωρίς να είναι υποταγμένο στη μόδα που επιβάλλει το σύστημα».

Αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξης, σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες «είμαστε στο ίδιο έργο θεατές», χαρακτηρίζοντας την κάλπικη την αντιπαράθεση ανάμεσα στη συγκυβέρνηση της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα, «που σπέρνουν νέες αυταπάτες και βάζουν εμπόδια στη ριζοσπαστικοποίηση, στο άνοιγμα του δρόμου για πραγματικές ριζικές αλλαγές σε όφελος του λαού». Ακόμη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πορεία διαμόρφωσης του σε κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας σε αντικατάσταση του ΠΑΣΟΚ «το οποίο βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να ηγηθεί ή να στηρίξει αγώνες για την υπεράσπιση μισθών».

«Είτε εφαρμοστεί η συνταγή του μείγματος διαχείρισης αλά Σαμαρά, είτε εφαρμοστεί το μείγμα διαχείρισης αλά Τσίπρα δεν πρόκειται να υπάρξει αισθητή αλλαγή στο βιοτικό επίπεδο του λαού» υποστήριξε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ads

Σχετικά με εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ, ο Δ. Κουτσούμπας σχολίασε, μεταξύ άλλων,  πως πίσω από το πολυδιαφημιζόμενο πρόγραμμα «ανάκτησης της εργασίας» του ΣΥΡΙΖΑ «βρίσκονται μόνο επιδοτούμενες θέσεις εργασίας που πολλαπλασιάζουν τα κέρδη των επιχειρήσεων και ασκούν νέες πρόσθετες πιέσεις σε όσους εργάζονται σήμερα».

«Βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρει τη “ριζοσπαστική” λύση και ως τέτοια μας την πλασάρει: Να επιδοτήσει τους φτωχούς με 1 έως 2 ευρώ τη μέρα για κουπόνια φαγητού», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν πρόκειται να ακουμπήσει τους έμμεσους φόρους, ενώ χαρακτήρισε κοροϊδία τις τοποθετήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά».

«Προσπαθεί να εμφανίσει ως δήθεν φιλολαϊκό μέτρο την καταβολή του 1/3 του διαθέσιμου εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων στις τράπεζες. Όμως, μοναδικός κερδισμένος από μια τέτοια ρύθμιση θα είναι οι τραπεζικοί όμιλοι που θα δουν ζεστό χρήμα να ρέει στα ταμεία τους», συνέχισε ο Δ. Κουτσούμπας.
Χαρακτήρισε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ επικίνδυνο, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, προσπαθεί να βάλει οριστική «ταφόπλακα» σε ό,τι ριζοσπαστικό υπάρχει.

Επιπλέον, ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε και για ανάγκη ύπαρξης εναλλακτική λύσης και έκανε άνοιγμα σε όσους έχουν «τις ίδιες αγωνίες τις ίδιες αγωνίες και οράματα, άσχετα αν παλιά ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ή όποιο άλλο κόμμα».

Τέλος, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβριου στο Σύνταγμα επισημαίνοντας την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ και αναφέροντας πως η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί την πιο σίγουρη εγγύηση για να αντιμετωπιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή.