Ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης ξυλοκοπήθηκε έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής.

Ads

Ειδικότερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, το οποίο επισκέπτεται συχνά με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Τα άτομα αυτά απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός με κάταγμα στη μύτη.

Ads

Ανακοίνωση για την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη εξέδωσε το ΜέΡΑ25, στην οποία υπογραμμίζει πως «εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ».

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.

Καταδικάζει η κυβέρνηση

Την επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος σε δήλωσή του επισημαίνει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε απόψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την επίθεση στον κ. Βαρουφάκη

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε απόψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει με τον νόμο της βίας πού θα κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρχές θα ερευνήσουν και θα εξιχνιάσουν άμεσα αυτή την άθλια ενέργεια.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Γιάνη Βαρουφάκη».