Στόχος επίθεσης έγινε ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, το βράδυ της Τετάρτης στα Εξάρχεια.

Ads

Η επίθεση έγινε γνωστή από ανάρτηση αναρχικών στον ιστότοπο Indymedia.

Η ανακοίνωση:

«Χτες Τετάρτη 09-10-2019 γύρω στις 23:00 στην οδό Στουρνάρη περπατούσε ο γνωστός αρχιρουφιάνος του κράτους και του κεφαλαίου, Π. Λαφαζάνης. Στα όσα ισχυρίζονται συνελεύσεις του αγώνα για το κόμμα του:

Ads

Μιλάμε για το κόμμα που πρωτοκλασάτα στελέχη του συμμετείχαν το ‘15 στην κυβέρνηση και στη διαχείριση των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών/ριών. Για το κόμμα που ο επί σειρά ετών αρχηγός του ήταν ο υπουργός και ο πολιτικά υπεύθυνος για τη δολοφονία των 4 εργατών στο κάτεργο-διυλιστήριο του Λάτση το ’15. Για το κόμμα που στήριξε ηθικά και πολιτικά τα εθνικιστικά συλλαλητήρια το ‘17-‘18 του κράτους (μέρους του, όχι όλου), της εκκλησίας και των φασιστών, τα οποία οδήγησαν σε επιθέσεις σε καταλήψεις.*

Να προσθέσουμε και την φασιστική στοχοποίηση τουρκικής μειονότητας από τη φυλλάδα του iskra.gr, τον Απρίλη του 2017, την ίδια στιγμή δηλαδή που οι σλαβομακεδόνες προλετάριοι της νότιας μακεδονίας δέχονταν τη βία ή την απειλή βίας σύσσωμου του εθνικού κορμού.

Απολογίζουμε ως λάθος μας, που η επίθεσή μας περιορίστηκε σε φτυσιές, σπρωξίματα και λεκτική αντιβία. Δίνουμε όρκο στον κόσμο του αγώνα ότι την επόμενη θα φύγει με φορείο.

Αλληλεγγύη στους μετανάστες/ριες και τις καταλήψεις

Αλληλεγγύη στη σλαβομακεδονική μειονότητα που το ελληνικό κράτος της απαγορεύει τόσο ωμά να μιλάει τη γλώσσα της

Να επιτεθούμε σε όλους τους καρ@@@δες που καταστέλλουν το σωματείο «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος & Μεθόδιος» και έχουν όνομα και επίθετο».