Θύμα προπηλακισμού και ξυλοδαρμού έπεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Ποντίων στο Σύνταγμα. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συγκεντρώθηκαν και χρυσαυγίτες σε μια προσπάθεια να καπελώσουν και να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός. 

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ο Γιώργος Κουμουτσάκος ολοκλήρωσε τις δηλώσεις που έκανε για τη διαμαρτυρία των Ποντίων μια ομάδα που καθόταν δίπλα από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που ήταν επίσης παρόντες στη συγκέντρωση κινήθηκε εναντίον του. 

Τα περίπου 15 άτομα άρχισαν να τον σπρώχνουν, να του πετούν νεράτζια και μπουκάλια με νερό ενώ στη συνέχεια άρχισαν να τον χτυπούν. Παράλληλα τον εξύβρισαν και φώναζαν: «αλήτες, ρουφιάνοι, πολιτικοί». 


Ο ξυλοδαρμός του Γιώργου Κουμουτσάκου

Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στον Γιώργο Κουμουτσάκο

Δυο διμοιρίες των ΜΑΤ επενέβησαν και φυγάδευσαν τον βουλευτή εντός της Βουλής ενώ συνεπλάκησαν με τους δράστες που επιχείρησαν και πάλι να επιτεθούν στον βουλευτή της ΝΔ. 


Ο Κουμουτσάκος αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό 

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος καταγγέλλοντας το γεγονός έκανε λόγο για επίθεση ακραίων εθνικιστών. Λίγο αργότερα ο Γιώργος Κουμουτσάκος εμφανίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με τα αίματα ακόμη στο πρόσωπο και έκανε δηλώσεις για την επίθεση που δέχτηκε κατηγορώντας τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ότι ευθύνεται λόγο των δηλώσεων που έκανε για τη γενοκτονία των Ποντίων.  

Ads

«Είμαι πεπεισμένος, έχοντας υποστεί τη βιοπραγία ακραίων απαραδέκτων τραμπούκων, ότι αυτή την δικαιολογία, το έδαφος, την τροφή να αναπτυχθούν αυτοί, τη δίνουν δηλώσεις όπως αυτές που κάνατε» είπε απευθυνόμενος στο Νίκο Φίλη.  

Διαβάστε επίσης:

«Ξέρω υπό την καθοδήγηση ποιων αυτοί οι τραμπούκοι έδρασαν. Αυτοί που επιχείρησαν να καπηλευτούν την δικαιολογημένη αγανάκτηση των ποντιακών σωματείων. Αυτοί που το έκαναν, οι πνευματικοί πατέρες είναι αυτοί που έχουν δολοφονήσει, είναι οι φορείς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και ότι πιο ακραίου υπάρχει στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας» ανέφερε ζητώντας να καταδικαστεί το περιστατικό. 


Οι δηλώσεις Κουμουτσάκου στη Βουλή

Τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα οργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει πως η παραμονή του «αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας», στο υπουργείο Παιδείας «προσβάλλει την ιστορική αλήθεια».

Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες ελληνικές και του Πόντου και φώναζαν «να μείνει στα σχολεία του Πόντου η ιστορία να μάθει ο κόσμος όλος για τη γενοκτονία».