Επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, εξαπέλυσε ο μέσω του blog του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, αποκαλώντας τον «αγράμματο και άθεο». 

Ads

Αφορμή ήταν ανάρτηση του Παύλου Πολάκη μετά τις φονικές πλημμύρες στη δυτική Αττική, στην οποία έριχνε ευθύνες για τη χρεοκοπία της Ελλάδας και σε ιεράρχες.

Ο Αμβρόσιος χαρακτηρίζει τον υπουργό «μάγκα», «αγράμματο» και «αστοιχείωτο» και επισημαίνει ότι στις προσευχές έχει προστεθεί ειδική ικεσία «υπέρ των ασεβεστάτων, αθέων και απίστων Αρχόντων ημών, των πολεμίων της αμωμήτου ημών Πίστεως και της Πατρίδος, Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πάσης πολιτικής αποχρώσεως, των μισούντων και αδικούντων ημάς, και της μετανοίας και επιστροφής αυτών, του Κυρίου δεηθώμεν».

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων δεν παραλείπει να μιλήσει και για το προσφυγικό χαρακτηρίζοντας «αγαπημένα παιδάκια» της κυβέρνησης τους μετανάστες, τονίζοντας με έμφαση ότι «οι Έλληνες Πολίτες πεινούν και υποφέρουν».

Ads

Ο Αμβρόσιος κλείνει την ανάρτησή του με μία παρέμβαση στον κ. Πολάκη: «Μάθετε να γράφετε τη λέξη θεός μέ κεφαλαίο το Θ, νά γράφετε δηλ. η οργή του Θεού καί όχι «η οργή του θεού»!!!!!».

Και προσθέτει: «Κύριε Υπουργέ, στους ανθρώπους μπορείτε να συμπεριφέρεσθε σαν μάγκας, όχι όμως καί προς τον Θεόν!».

Η ανάρτηση του Αμβρόσιου

«Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

Γιατί εκτίθεσθε; Γιατί δεν σκέπτεσθε, πριν γράψετε κάτι; Και μάλιστα, όταν με τα όσα γράφετε επιτίθεσθε σε ένα τρίτο πρόσωπο;

Είσθε γιατρός! Και βεβαίως πολύ…. μάγκας! Ως γιατρός έχετε το αναφαίρετο δικαίωμα να αποφαίνεσθε «ex cathedra» για θέματα, που αναφέρονται στην υγεία, στις επιδημίες, στα φάρμακα, στα μεταδοτικά νοσήματα κ. ού.κ.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, φερόμενος σαν μάγκας, να αποφαίνεσθε επί ζητημάτων, τα οποία έχουν σχέση με την Ορθόδοξη Πίστη, με την Θεολογία, με την ζωή της Εκκλησίας κλπ. καί μάλιστα όταν δεν ανήκετε στα ζωντανα μέλη της Εκκλησίας! Τα ζητήματα αυτά ανήκουν στην αρμοδιότητα των Θεολόγων καί των εκκλησιαστικών Προσώπων!

Αλλά και σαν μάγκας δεν μπορείτε να ισοπεδώνετε τα πάντα! Η διατύπωση «Μερικοί τέτοιοι ιεράρχες σαφώς και έχουν ευθύνη για τη χρεωκοπία αυτής της χώρας», καθ’ όσον εμείς οι Ιεράρχες αγωνιζόμεθα για να καλύπτουμε τα κενά, τα οποία δημιουργει η εγκληματική διακυβέρνηση της Χώρας μερικών εξ Υμών!

Παρέχουμε δηλ. γεύματα ή και τρόφιμα σε πεινασμένους, στέγη σε αστέγους, ένδυμα σε γυμνούς, φάρμακο σε απόρους, εργασία σε ανέργους, παρηγοριά στους απελπισμένους, τους οποίους δημιουργεί καθημερινώς η Υμετέρα άστοργος συμπεριφορά!

Ρίψτε μια ματιά στα Κρατικά Νοσοκομεία, των οποίων Υμείς έχετε την ευθύνη! Δεν έχουν ούτε γάζες για τους ‘Ελληνες νοσηλευομένους! Ενώ τήν ίδια ώρα οι Μετανάστες έχουν απόλυτη προτεραιότητα στις νοσηλευτικές παροχές!

Οι ‘Ελληνες Πολίτες πεινούν και υποφέρουν! Οι Μετανάστες είναι ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ Σας. Η οικογένεια του μικρού Αμίρ, τον οποίον ο Πρωθυπουργός εκάλεσε στο Πρωθυπουργικό Γραφείο του για να του προσφέρει την Ελληνική Σημαία, όπως έγραψαν τα ΜΜΕ, λαμβάνει κάθε μήνα αθροιστικώς το ποσόν των ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟ (2.100) € υπό μορφήν επιδόματος στούς μετανάστες (800 € σε κάθε άτομο), το οποίον προσφέρουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, είναι δε και ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ! Επί τέλους, ας το παραδεχθήτε! Έχετε καταστρέψει την Ελλάδα!

Γι’ αυτό κι’ εμείς στις δεήσεις, που γίνονται στους ιερούς Ναούς μας κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών, προσεθέσαμε μια ειδική ικεσία:

«Υπέρ των ασεβεστάτων, αθέων και απίστων Αρχόντων ημών, των πολεμίων της αμωμήτου ημών Πίστεως και της Πατρίδος, Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πάσης πολιτικής αποχρώσεως, των μισούντων και αδικούντων ημάς, και της μετανοίας και επιστροφής αυτών, του Κυρίου δεηθώμεν»

Με το παραπάνω σημείωμά Σας στο facebook εκτεθήκατε! Αποδείξατε, δυστυχώς, ότι ως προς τα θρησκευτικά ζητήματα ΕΙΣΘΕ ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Και θα Σας το αποδείξουμε!

Εμείς στην ανάρτησή μας της 16ης Νοεμβρίου εγράψαμε τα εξής καθαρά λόγια:

Ανοίξτε, λοιπόν, αδελφοί μου την Καινή Διαθήκη, αν βέβαια υπάρχει ακόμη -κρυμμένη και περιφρονημένη- κάπου εκεί σε κάποιο ντουλάπι, συρτάρι κλπ. στο σπιτικό σας.

Ανατρέξατε στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 24, στ.6-8. Εκεί περιγράφονται διάφορα έκτακτα φυσικά φαινόμενα, τα οποία θα είναι καταστροφικά!

Όπως π.χ. πείνα και σεισμοί, που θα επιφέρουν καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον! Μεταξύ αυτών πρέπει να εντάξουμε και τους καταποντισμούς. Όλα αυτά θα εκφράζουν την οργή του Δημιουργού Θεού για την αποστασία του δημιουργήματός Του, δηλ. του ανθρώπου»

Εσείς, λοιπόν, θέλοντας να αποδείξετε, ότι είσθε άθεος, συγχρόνως δε καί Υπουργός μιάς Κυβερνήσεως, η οποία αριθμεί πολλούς αθέους στους κόλπους της, εσπεύσατε να αναιρέσετε τα λόγια μας, αλλά συγχρόνως αποδείξατε, ότι μισείτε και αποστρέ- φεσθε εμάς τους ταπεινούς, οι οποίοι και πιστεύουμε στον Αληθινό Θεό και Τον υπηρετούμε με αφοσίωση, το κατά δύναμιν!

Σήμερα, λοιπόν, θα επικαλεσθώ ιστορικά δεδομένα για να Σας αποδείξω:

ΠΡΩΤΟΝ ΜΕΝ, ΟΤΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΣΘΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ και ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕ, ΤΗΝ ΚΑΚΙΑΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟΝ ΘΕΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΩΝ!

Με τον τρόπο αυτό να Σας καλέσω σε μετάνοια, εάν υπάρχουν ακόμη μέσα στην καρδιά Σας κάποια ψήγματα καλής διαθέσεως!

Θα παραθέσω, λοιπόν, για τους καλής διαθέσεως ανθρώπους μια διήγηση από την ζωή και τα θαύματα του Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου και προστάτου της Κερκύρας, ο Οποίος, άλλοτε με καταιγίδες, άλλοτε με φωτιά, εμφανισθείς ακόμη και σωματικά ώς Μοναχός, επαναλαμβάνω, ότι άλλοτε με καταιγίδες και κατακλυσμούς και άλλοτε με πυρκαϊά, υπερασπιζόμενος την αγία μας Ορθοδοξία, δηλ. μαχόμενος εναντίον των πολεμίων της Ορθοδόξου Πίστεώς μας, κατέστρεψε πλήθη ασεβών ανθρώπων, και δή και Αγαρηνών, δηλ. Τούρκων!!!!

Ο Καπετάν Χοντζά Πασάς μέ τό στρατό του, το πρωΐ της 24ης Ιουνίου 1716 είχαν περικυκλώσει την Κέρκυρα απο την ξηρά και από την θάλασσα.

«Επί πενήντα ημέρες το αίμα χυνόταν ποτάμι κι απ τις δυό μερηές» γράφει το ιστορικό. Και προσθέτει: «Τα γυναικόπαιδα, μαζεμένα στον ιερό ναό του αγίου… προσεύχονται στα γόνατα και με στεναγμούς λαλητούς εκζητούν του προστάτη αγίου τη μεσιτεία…..Και να! Πολύ πριν απο το μεσημέρι μια βροχή, καταρρακτώδης, βροχή κατακλυσμιαία, αρχίζει να πέφτει στη γή…. Περί τα ξημερώματα της 11ης Αυγούστου συνέβη κάτι το εκπληκτικό, το αναπάντεχο! Μια Ελληνική περίπολος, που έκαμνε αναγνωριστικές επιχειρήσεις, βρήκε τα χαρακώματα των Τούρκων γεμάτα νερό απ’ τη βροχή και πολλούς Τούρκους στρατιώτες πνιγμένους μέσα σ’ αυτά»….Όλη τη νύκτα ο θαυματουργός εκείνος υπερασπιστής της νήσου, ο άγιος Σπυρίδωνας.., με ουράνια στρατιά κτύπησε άγρια τους Αγαρηνούς και τους διέλυσε και τους διεσκόρπισε… Σωρεία τα πτώματα στην παραλία…».

Αυτά, λοιπόν, αγράμματε κύριε Παύλε Πολάκη και Υπουργέ, διδάσκει η εκκλησιαστική ιστορία! Αλλά Σείς δεν καταδέχεσθε να εντρυφήσετε στους βίους των Αγίων της Εκκλησίας μας, αφού άλλωστε δεν τους αποδέχεσθε.

Και αυτά μεν ως προς τις καταιγίδες, τις οποίες χρησιμοποιεί ενίοτε η Πρόνοια του αληθινού Θεού άλλοτε για να σώσει τους πιστούς χριστιανούς και άλλοτε για να συνετίσει την ανθρώπινη Κοινωνία! Γιατί, αγαπητέ κύριε Πολάκη, λησμονείτε τον Κατακλυσμό του Νώε;

Άς έλθουμε τώρα και στην περίπτωση της φωτιάς. Στην Κέρκυρα κυριαρχούσαν κάποτε οι Ενετοί, δηλ. κατακτητές Καθολικοί στο θρήσκευμα. Ήταν η γνωστή εποχή της Ενετοκρατίας στα Ελληνικά επτάνησα!

Ο Αρχιναύαρχος, λοιπόν, του Ενετικού στόλου Ανδρέας Πιζάνης, «θέλοντας …να εκδηλώσει την ευγνωμοσύνη του στον Άγιο για τη σωτηρία της νήσου από τους Μουσουλμάνους Αγαρηνούς, την οποία σας περιγράψαμε παραπάνω, αποφάσισε να στήσει στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος ένα θυσιαστήριο ακόμη», ένα «αλτάριο», όπως το ονομάζουν οι καθολικοί, δηλ. μια αγία Τράπεζα μόνο και μόνο για νά κάνουν και οι Καθολικοί την θεία λειτουγία κατά το δικό τους δόγμα στον ίδιο Ναό, στο ίδιο Άγιο Βήμα!

Βεβαίως μια τέτοια απόφαση ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ της νήσου, τόσο στους ιερωμένους, όσο και στούς λαϊκούς!

Έτσι, λοιπόν, στις 11 Νοεμβρίου του 1718, ο Καθολικός στο θρήσκευμα Άρχοντας-Κατακτητής, συνοδευόμενος από τη συνοδεία του, αποφάσισε να μεταβεί στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, για να προωθήσει τα σχέδιά του.

Επικαλούμενος τήν υπεροχική του θέση, έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες και εντολές, ώστε την επομένη ημέρα, (12 Νοεμβρίου), τα συνεργεία να αρχίσουν τήν κατασκευή του νέου βωμού, δηλ της Αγίας Τραπέζης για τους Καθολικούς, δίπλα απο τήν Αγία Τράπεζα ημών των Ορθοδόξων. (Σημ. άς τα ακούσουν αυτά και οι θιασώτες της δήθεν «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» της Κρήτης του 2016, αλλά καί ΟΙ ΑΓΑΠΟΥΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ). Καί τώρα η διήγηση του περίφημου ιστορικού συγγραφέως Αθανασίου του Πάριου:

«Κοντά στα μεσάνυχτα….. βροντές και κεραυνοί συνταράσουν την πόλη. Ο σκοπός, που βρισκόταν στην είσοδο του φρουρίου κοντά στην πυριτιδαποθήκη, βλέπει κάποιο Μοναχό νά προχωρεί μ’ ένα δαυλό αναμμένο στο χέρι και να μπαίνει στο Φρούριο. Πρόφτασε και του φώναξε: «Ποιός είσαι; Που πάς»; Μια φωνή του απήντησε: «Είμαι ο Σπυρίδων». Τήν ίδια ώρα τρείς φλόγες βγήκαν από το καμπαναριό της Εκκλησίας, ενώ ένα χέρι άρπαξε τον σκοπό και τον πέταξε στην άλλη μεριά του Κάστρου. Ο σκοπός έπεσε όρθιος, χωρίς να πάθει τίποτα! Ταυτό- χρονα μια δυνατή, εκκωφαντική, έκρηξη ακούστηκε. Και το φρούριο τινάχθηκε στον αέρα με όλα τα γύρω σπίτια. Η καταστροφή υπήρξε τρομερή.Χίλια περίπου πρόσωπα σκοτώθηκαν. Ο διοικητής Ανδρέας Πιζάνης βρέθηκε νεκρός με τον τράχηλο ανάμεσα σε δυό δοκάρια….Και στη Βενε- τία, εκεί μακρυά στη Βενετία, την ίδια στιγμή έπεσε κεραυνός στο Μέγαρο του Ανδρέα Πιζάνη, τρύπησε τον τοίχο κι έκαψε το πορτραίτο του άρχοντα, την εικόνα του. Μόνο την εικόνα του»!!!

Τα ακούτε, αγράμματε καί άθεε κ. Παύλε Πολάκη; Ας καθήσετε, λοιπόν, όλοι εσείς «οι εξυπνάκηδες», που μας κυβερνάτε σήμερα και καταστρέφετε τήν Ελλάδα μας!

Ας καθήσετε, επαναλαμβάνω, όλοι εσείς, που πολεμάτε την Αγία Ορθοδοξία μας, ενώ συγχρόνως, δυστυχώς, προστατεύετε τους Μουσουλμάνους μετανάστες-κατακτητές!

Ας καθήσετε όλοι εσείς, οι οποίοι καταληστεύετε τον ‘Ελληνα πολίτη με τους αβάστακτους φόρους και τις ποικίλες περικοπές μισθών και συντάξεων!

Ας καθήσετε, επαναλαμβάνω για τέταρτη φορά, όλοι εσεις οι του ΣΥΡΙΖΑ λήσταρχοι, οι οποίοι με τις δημοπρασίες και τα κόκκινα δάνεια ξεπουλάτε την Ελλάδα σε ξένα χέρια και σε αλλότρια συμφέροντα!

Με τις δημοπρασίες και τα κόκκινα δάνεια, όπου μεγαλοκαρχαρίες του χρήματος, προερχόμενοι κυρίως από την Τουρκία, με μόλις 25.000-30.000 € αγοράζουν κατοικίες-μεγαθήρια Ελλήνων Πολιτών-οφειλετών από τραπεζικά δάνεια, τα οποία είχαν λάβει, κατοικίες στα πιό όμορφα μέρη της Αττικής ή μέ λίγα ψίχουλα αγοράζουν ολόκληρα κεντρικά και ιστορικά ξενοδοχεία, όπως π.χ. το HILTON στο κέντρο των Αθηνών!

Ας καθήσετε, επαναλαμβάνω για τελευταία φορά, να διαβάσετε την Ελληνική ιστορία, την ιστορική πορεία της Ορθοδοξίας μας, τους βίους των Αγίων μας και έπειτα ελάτε να συζητήσουμε!

Τότε δεν θα μπορείτε να επαναλάβετε βλακείες, όπως τα Πολάκια λόγια: «Μερικοί τέτοιοι ιεράρχες σαφώς και έχουν ευθύνη για τη χρεωκοπία αυτής της χώρας»!

Ακόμη και σήμερα εμεις οι ταπεινοί κοινωνικοί και θρησκευτικοί εργάτες αναπληρώνουμε το δικό σας υστέρημα!

Με τα εκκλησιαστικά συσσίτια, τα κοινωνικά εστιατόρια, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα κοινωνικά φαρμακεία, τα κοινωνικά φροντιστήρια, καθώς επίσης και με τα εκκλησιαστικά Ιδρύματά μας, τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα Φιλόπτωχα Ταμεία των Ενοριών κλπ. κλπ. αναπληρώνουμε το δικό σας υστέρημα!

Σπογγίζουμε καθημερινώς τα δάκρυα από τα δακρυσμένα μάτια κάποιων μυριάδων συνανθρώπων μας, οι οποίοι έως χθές ζούσαν αξιοπρεπώς, ενώ σήμερα πεθαίνουν από την πείνα ή και αυτοκτονούν! Καταργήσατε την «μεσαία κοινωνική τάξη»! Καθόλου δεν κοκκινίζετε;

Εξ αιτίας της αφροσύνης σας, λοιπόν, ο Θεός σήμερα παρέχει φυσικές καταστροφές, για να φανεί η δική σας αθλιότητα!

Καταστρέφει την Ελλάδα, για να δώσει σε όλους μας ευκαιρίες για μετάνοια και επιστροφή στο δρόμο Του! Περιμένει να ξεσηκωθεί ο Ελληνικός Λαός και να σας στείλει εκεί απ’ όπου ήλθατε! Δηλ. σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή!

Το παράδειγμα της άλλοτε Σοβιετικής Ενώσεως ας σας προβληματίσει! Εκεί όσοι εδίωξαν την Εκκλησία, έσβυσαν, ελησμονήθησαν!

Ενώ η Αγία Ορθοδοξία μας επέζησε! Και όχι μόνον επέζησε, αλλά σήμερα και μεγαλουργεί πλέον! «Μετανοείτε, λοιπόν, ότι ήγγικεν η Βασιλεία του Θεού»!

Τελειώνοντας, θέλω να επιστήσω την προσοχή Σας, κ. Πολάκη: Μάθετε να γράφετε τη λέξη θεός μέ κεφαλαίο το Θ, νά γράφετε δηλ. η οργή του Θεού καί όχι «η οργή του θεού»!!!!!

Κύριε Υπουργέ, στους ανθρώπους μπορείτε να συμπεριφέρεσθε σαν μάγκας, όχι όμως καί προς τον Θεόν!».