«Άλλα ντ’ άλλων» χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν επικεφαλής του Σχεδίου Β, Αλέκος Αλαβάνος, υποστηρίζοντας ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησής του «κατάφερε να ξαναφέρει στο προσκήνιο τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Ads

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», προέκρινε ως μόνη λύση τις εκλογές στις οποίες ο ελληνικός λαός θα πρέπει να πει καθαρά εάν θέλει να παραμείνει στο ευρώ και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως ένα απλό χαρακτηριστικό της Αριστεράς είναι να μην λέει ψέματα και έχει την αίσθηση πως αυτό δεν υπάρχει ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι έχει μια πολιτική ικανότητα επιβίωσης άλλου διαμετρήματος, ικανότητα που δεν διστάζει στο να κάνει πλήρη ανάστροφη 180 μοιρών και στις θέσεις του και επομένως νομίζω αργά ή γρήγορα θα έβρισκε το δρόμο του να παίξει έναν ρολό κεντρικό πολιτικό ο οποίος κατά την γνώμη μου είναι ιδιαίτερα αρνητικός για την χώρα μας. Ιδιαίτερα αρνητικός και δεν είναι τιμητικός για έναν άνθρωπο ο οποίος έρχεται από την Αριστερά.

Εγώ προσπαθώ να πάρω αυτή την λαϊκή αντίληψη που υπήρχε για την Αριστερά, ότι η Αριστερά προσφέρει, ότι η Αριστερά είναι ανιδιοτελής και ότι η Αριστερά δεν λέει ψέματα. Ένα πολύ απλό χαρακτηριστικό αν θέλετε της πολιτικής συμπεριφοράς είναι το να μιλήσεις ντόμπρα και ειλικρινώς στον ελληνικό λαό. Είδαμε ότι αυτό ούτε κατά διάνοια δεν υπάρχει ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε σε όλη την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε .

Ads