Επίθεση εν πλω από μια ομάδα πέντε ακροδεξιών κουκουλοφόρων δέχτηκαν 4 φουσκωτές βάρκες με πρόσφυγες, ανοιχτά, της θαλάσσιας περιοχής του Μολύβου, στη Λέσβο. Σύμφωνα με το Lesvosnews οι ακροδεξιοί προσέγγισαν τις βάρκες των προσφύγων με ένα ταχύπλοο και κατέστρεψαν τις μηχανές τους.

Ads

Το αποτέλεσμα ήταν οι βάρκες να μείνουν ακυβέρνητες με κίνδυνο να ανατραπούν. Την καταγγελία έκανε ο Βέλγος Peter N. Bouckaert, διευθυντής Εκτάκτων Αναγκών για το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εμπειρογνώμονας σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων. Ο Peter N. Bouckaert αυτόν τον καιρό προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Λέσβο, λόγω της προσφυγικής κρίσης. Όπως ανέφερε οι επιθέσεις έγιναν από Έλληνες ακροδεξιούς.

Όπως γράφει το Lesvosnews, αρκετοί πρόσφυγες έπεσαν στη θάλασσα και προσπάθησαν να σπρώξουν τις βάρκες προς τις ακτές κολυμπώντας.  Το συμβάν έγινε στα διεθνή ύδατα και στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε και η Τούρκικη Ακτοφυλακή καθώς ο μεγαλύτερος αριθμός από γυναίκες και παιδιά μεταφέρθηκαν στις ακτές της Τουρκίας.

* Στη φωτογραφία (από το Lesvosnews) φαίνονται ναυαγοσώστες να τραβάνε μια από τις τέσσερις πλαστικές λέμβους προς τις ακτές της Λέσβου μετά από 8 ώρες στη θάλασσα

Ads