Επιβεβαιώνει η Επιθεώρηση Εργασίας τις καταγγελίες των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών για εγκλεισμό τους στο κεντρικό κτίριο του Ιδρύματος στα Προπύλαια.

Ads

 
Οι επιθεωρητές, σημειώνουν ότι η Διοίκηση αρχικά αρνήθηκε να επιτρέψει στους εργαζόμενους την είσοδο στο κτίριο ενώ διαπιστώθηκε ότι όλες οι εξωτερικές αλλά και εσωτερικές πόρτες του κτιρίου ήταν κλειδωμένες. Αργότερα τους επετράπη η είσοδος στο κτίριο ύστερα από παρέμβαση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ.
 
Στο πόρισμα επιπλέον τονίζεται ότι η διοίκηση του Πανεπιστημίου αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις συστάσεις της Επιθεώρησης και να ανοίξει όλες τις κλειδωμένες εσωτερικές θύρες του κτιρίου που θα μπορούσαν να εγκλωβίσουν εργαζόμενους και παράλληλα να παραμείνει ανοιχτή τουλάχιστον η μία από τις εξωτερικές πύλες του κτίρίου.
 
Σύμφωνα με την «Αυγή» το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας, δημοσιοποίησε ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ. Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος αναφέρει ότι η Διοίκηση του ΕΚΠΑ, παρά τη σχετική δέσμευσή της μπροστά στους επιθεωρητές Εργασίας εκείνη τη μέρα, από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα αρνούνταν να παραδώσει στους υπαλλήλους το πόρισμά, το οποίο και παρέλαβαν από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Το πόρισμα 
 
image

image

Ads

image